Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cetalji i ujkani vladaju BiH zbog nesposbne zute oyebine..
bosnjaci su nacionalna manjina u RS i HB
gdje ćemo za novu godinu?
Klix voli preuzimati Srnine vijesti, sigurno plaćaju i Bačanoviću i Čolak kao spoljnim saradnicima jakim perima
Bartol Kašić s dodatkom Pažanin; Pag, 15. VIII. 1575-Rim, 28. XII. 1650) , otac danasnjeg hrvatskog jezika u "Ritualu rimskom" na latinskom jeziku pise: Jere svaki človik svoga grada govor i besidenje hvali, ali je bosanski jezik. Stokavski ikavski idiom Kašić zove “naški” ili “bosanski” (dok je za ijekavicu rabio nazivak “dubrovački”, a za čakavštinu “dalmatinski”).
Vlaha u medjuvremenu ni na mapi, oni su tek pojavom Vuka izmislili takozvano srbijanski jezik. Lljudi su zivjeli stotinama godina korsteci dva padeza. Ogroman dio Srbije zivi jos uvijek. Cinjenice su neumoljive, svi jezici su nastali iz BOSANSKOG
:))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
"ja čitam" O kakvim glupostima se ovdje raspravlja...jedna država, tri jezika, razlika nikakva... Taman još novih mjesta za oficijelne prevodioce!
Zvizdic -pizdic.Munafik bez premca .Zarad svoje foteljice prodat ce i Boga i ljude i cast i jezik bosanski
samo se pitam kako su Bosnjaci opstali na ovim prostorima,jos mulsimani,mora da je zaista Allah najveci i iznad svega kad ih stoljecima moramo trpiti tu,kako to da niko ih nikad nije poslao za Tursku,znaci ima neka jaca sila kako god okrenes ...al opet ne bi da prihvatim Islam
Hrvati-hrvatski Srbi-srpski Bošnjaci-bošnjački "Bosanci"-"bosanski" Što je ovdje nejasno?
Ne postoji bosanski jezik. Postoje hrvatski, srpski i bošnjački.
Pamteno, je bo Bosnjake