Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
VIJEĆE MINISTARA JE BEZ SDA KADROVA-blokade su od šestorke čiji ministri su u Vijeću Ministara
SDA bojkot
Samo da je da se nesto rjesi,nista se nedesava pozitivno u ovoj zemlji kako su jos prije 17 godina zauzeli fotelje SDA-ovci...
- U mnogim državama to bi pitanje bilo ili uvredljivo ili višak jer se podrazumijeva da su svi građani jedne države njeni pripadnici i državljani. Ali, pošto sam i javna ličnost i BiH je takva kakva jeste, nije nikakva tajna da ću se na narednom popisu izjasniti onako kako sam se osjećao i juče, kako se osjećam danas i kako ću se osjećati i u budućnosti, a to je Bosanac. Uvjeren sam da taj primarni identitet dijelim sa stotinama hiljada građana Bosne i Hercegovine koji su kao i ja u nekonstitutivnoj kategoriji, za sada...
Kako nije zalosno, ali nema on OBRAZA!!!!
Pitanje popisa nametnulo se i kao političko pitanje upravo zbog različitih nacionalističkih tendencija kojima odgovara stalna proizvodnja kriza kako bi mobilizirali "svoje" biračko tijelo uoči svakih izbora. Zato su u pravu oni koji kažu da su mnogi dosadašnji izbori bili svojevrstan popis.
U Bosni i Hercegovini se oko svega pravi politička priča, pa, eto i u vezi s popisom. Pitanje koliko ima Bošnjaka, Srba, Hrvata, manjina i ostalih građana koji se etnički ne izjašnjavaju, koliko vjernika a koliko ateista, prije svega treba zanimati stručne naučne krugove, a svakako što manje političke partije. Nažalost, postojeće državno uređenje Bosne i Hercegovine koje nije krojila Socijaldemokratska partija BiH, oslikava jedno podijeljeno društvo u kojem je najvažnije je li neko pripadnik određenog etnija i je li pripadnik poželjne vjerske skupine, a ne je li sposoban, obrazovan, kakvi su pogledi na svijet, itd.
Vala bilo je vrijeme da se pocne domace mlijeko piti...
Sada, kada SDP, SBB, HDZ BiH i HDZ 1990 konačno žele odblokirati izbor sudija Ustavnog suda FBiH, što SDA već godinama blokira kako bi za sudiju izabrala svog stranačkog intimusa, SDA i Tihić i to žele proglasiti vitalnim nacionalnim interesom bošnjačkog naroda što je apsurd i nonsens. Žalosno je da Tihić nacionalne interese cijelog jednog naroda svodi na svoje i finansijske interese svojih intimusa.