Utvrđen memorandum
0

Vijeće ministara podržalo da u Beogradu bude regionalni zrakoplovni centar za obuku osoblja

B. R.
Današnja sjednica Vijeća ministara BiH (Foto: Vijeće ministara BiH) (Foto: T. S./Klix.ba)
Današnja sjednica Vijeća ministara BiH (Foto: Vijeće ministara BiH) (Foto: T. S./Klix.ba)
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je podržalo uspostavljanje Centra za obuku osoblja u oblasti zaštite civilnog zrakoplovstva, čije će sjedište biti u Beogradu, a koji će koristiti države regije.

Kako su saopćili iz Vijeća ministara, uspostavljanje ovog centra je planirano memorandumom o razumijevanju Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine, Direktorata civilnog zrakoplovstva Srbije, Agencije za civilno zrakoplovstvo Crne Gore, Agencije za civilno zrakoplovstvo Sjeverne Makedonije i Glavnog direktorata civilnog zrakoplovstva Turske.

Vijeće ministara je danas utvrdilo ovaj memorandum, a kao cilj su naveli ostvarivanje i jačanje saradnje, priznavanja pilotskih dozvola, osnivanje pul stručnjaka i razmjenu iskustava u izradi i provedbi propisa o dronovima. Naglasili su da će se spomenuti centar u Beogradu uspostaviti u skladu s posebnim aranžmanom i sukladno zakonu.

Ministarstvo komunikacija i prometa će prijedlog memoranduma dostaviti Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u daljnju proceduru donošenja, a za bh. potpisnika je predložen generalni direktor Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine, saopćili su iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.