Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I pokrenite aktivnost da se u Sarajevu naprave spomenici Kralju Tvrtku, Kulinu Banu, Vlatku Vukovicu, Husein Kapetanu, Mehmedu Spahi i Dzemalu Bijedicu... mislim da je vrijeme da najzasluzniji za opstanak BiH dobiju neku pocast...
@Simeon33 Josip Broz ima svoj spomenik u Sarajevu, a ovdje pricam o zasluznim Bosancima i Hercegovcima...
@Simeon33 Jer se borio i na kraju dao i život u borbi protiv sporazuma Cvetković Maček o podjeli Bosne...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Niste uspjeli KRST da uklonite sa povelje!! I vama ovo ne treba jer vi odavno nemate nista sa Bosnom za koju se Kulin Ban borio.Vi ste izdali Bosnu 1463 kada ste vjeru i naciju promjenili!!!
@JirenTheGray Ja sam ateista, Isus nije Srbin, a ja sam Hrvat. Krscanstvo je doslo u Evropu jos u 1 stoljecu.Naravno da nisu ljudi prije dolaska krscanstva u Evropu bili krscani debilu.I svi su prihvatili krscanstvo.Krscanstvo je bilo i u Bosni sve do 1463 godine.Ne zivi u lazima.
ne dajte ovaj srpski dokument bosnjama, prvo sto ce uraditi sa njim je promijeniti ono "u ime oca, sina, itd" sa sehadetom...radi se o poturicama...
Kulin Ban je bio Bosanski ban Hrvatske nacionalnosti.A to za sehadet si upravu
--- Povelja Kulina bana ispisana je prije 829 godina, rukom bosanskog vladara Kulina bana i od neprocjenjivog je značaja za historiju Bosne i Hercegovine. Eh što ga vi znate masno slagati. Dakle Kulin i da je bio pismen nije pisao povelje pa ni ovu. Drugo ovo je prepis originala što se vidi iz latinske preambule. A od kada ej prepis ? Pa uzmite ovaj dokument i odredite mu starost pergamenta i tinte pa ćete znati.
Iz povelje: Ja Radoje banov pisar pisah ovu knjigu banove povelje :)))
Niko od nas ne cita tekst do kraja... ,,koje su predstavnici BiH ranije pokrenuli s ruskom stranom da se privremeno u Bosni i Hercegovini izloži originalni dokument ". Znaci ,,PRIVREMENO IZLOZI"!
ukrasce je bosnjaci..
Ne pripada povelja BiH. Povelja pripada onome komu je izdana, a izdana je Dubrovčanima, od kojih je i ukradena u 19. stoljeću. Pa ne vidim kakvo pravo na istu polaže BiH? Možda bi Dubrovnik trebao tražiti njen povrat, jer su Dubrovčani istinski vlasnici te povelje. Muslimani neka i dalje nastave čuvati ahdname i kopije kurana, to je njihova baština.
Bravo!!
@psi_iznad_ljudi_3 Pa tko ima zrno soli u glavi doći će do istog zaključka. Isto kao što tvoja diploma ili svjedodžba, koju je izdala škola i potpisao direktor škole, pripada tebi, a ne direktoru. Tako isto povelja pripada onome kome je izdana, u ovom slučaju Dubrovčanima. Pogotovo je što je i ukradena od Dubrovčana. Dubrovčani su njeni pravi vlasnici 1/1.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Da je imalo normalnija zemlja reko bi i treba biti u bosanskom muzeju izlozena da je svak moze fino vidit i o njoj citat, ucit itd.. Ali posto u nas nije normalna zemlja i bolje da nije kod nas, inace ce je podjelit u tri djela ili ce je prodat za koji km asfalta za autoput sarajevo-beograd... sigurnija bi bila u siriji nego u nas ...
Šta će vam kada je na ćirilici koju vi ne znate, a počine U iMe Oca i Sina?...Ostavite se turci onoga sto nije vase..
Sigurnija je u Rusiji 100 puta.Ovdje pojedini pricaju kako je napisana na arapskom jeziku.
Ne treba vracati i ako treba da se peticija pokrene pokrenuce se... Da se ne lazemo narodi u BIH su varvari i skloni su rusenju vjerskih objekata,groblja,mostova itd.I na to su spremna sva tri naroda i Bosnjaci i Srbi a i Hrvati.Nista nam nije sveto pa ni ta povelja!!!
Ja nisam za to da se ona vrati u BIH... Radi se o orginalnom dokumentu koji ce sigurno biti sigurniji u Rusiji nego kod nas !!!
Šta će vam povelja kada ne možete ni da je pročitate, a kamoli razumete. I Bošnjaci i Hrvati svojataju povelju, a jedino Srbi mogu da pročitaju i razumeju njen veći deo. Supruga Vojislava, pisar Radoje. Gde su Bošnjaci i Hrvati sa tim imenima danas? Jedino ih Srbi ponosno nose.
hajd bogati ne seri. tad niste ni postojali kao Srbi. znas i sam od koje se godine nazivate Srbi. samo zato sto se neko tad zvao Radoje ili Milan automatski je Srbin.
@bobichamdo55 Ajde objasni mi molim te.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
I on meni kaže "nema Bosne", sagni se hajvanu...
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀DANAS NAM JE DIVAN DAN NASEM PREDSJEDNIKU RODJENDAN ZIVIO ZIVIO I SRETAN NAM BIO 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 Predsjednice sretan vam rodjendan uz najiskrenije i od srca zelje da vas uvjek prati sve najbolje i najljepse i da u oktobru ako Bog da pobjedite ovu kriminalnu SDA 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀