Vanredna sjednica
566

Vijeće ministara donijelo zaključak da se migranti smjeste u Biru

A. Z.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Vijeće ministara BiH je na vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo zaključak da se migranti iz kampa Lipa smjeste u kamp Bira i pozvalo je vlasti Unsko-sanskog kantona da to što prije učine.
"Kako je lokaciju bivše fabrike Bira u Bihaću Vijeće ministara Bosne i Hercegovine svojom odlukom od 11. marta 2019. godine odredilo kao privremeni prihvatni centar za smještaj migranata, Vijeće ministara BiH izričito poziva vlasti Unsko-sanskog kantona i Grada Bihaća da poštuju navedenu važeću odluku i bez odgađanja izvrše prihvat i smještaj migranata na lokaciju Bira", saopćeno je nakon varedne sjednice.

Podsjećamo, migranti koji su trebali biti premješteni iz bihaćkog kampa Lipa na novu lokaciju noć su proveli pod vedrim nebom jer su jučer autobusi kojima su trebali biti transportovani prazni napustili Bihać.

Istovremeno, stanovnici Bihaća okupili su se ispred Bire odakle su poručili da bi smještanje migranata na tu lokaciju teško ugrozilo sigurnost ljudi koji se nalaze ovdje. Zbog toga su donijeli odluku da se to nikako ne smije dogoditi