BiH
3

Vijeće ministara dalo saglasnost za šesti sastanak Pododbora

Klix.ba
Vijeće ministara BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vijeće ministara BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vijeće ministara BiH danas je dalo saglasnost za sastav bh. delegacije za učešće na šestom sastanku Privremenog pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku, zakazanog za 13. i 14. maj ove godine u Banjoj Luci.

Ministri su dali saglasnost na predloženi dnevni red i usvojili Dokument za diskusiju, kojeg su se predstavnici institucija koji će sudjelovati na šestom sastanku Privremenog pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku dužni pridržavati.

Prethodno je Vijeće ministara usvojilo Informaciju Direkcije za evropske integracije o održavanju šestog sastanka Privremenog pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku.

Predstavnici Bosne i Hercegovine i Europske komisije će na sastanku u Banjoj Luci razgovarati o ekonomskim i fiskalnim dešavanjima i planovima u BiH, monetarnim pitanjima, napretku prema funkcionalnoj tržišnoj ekonomiji, javnoj internoj finansijskoj kontroli, vanjskoj reviziji i statistici. U pripremu sastanka uključeni su i koordinatori za evropske integracije iz 10 kantona koji su dostavili informacije u vezi s pitanjima poslovnog okruženja i uvjeta za poslovanje na lokalnom nivou i privatizaciji.

U bh. delegaciji će biti predstavnici Ministarstva finansija i trezora BiH, Direkcije za evropske integracije, Ureda za reviziju institucija BiH, Direkcije za ekonomsko planiranje, Uprave za indirektno oporezivanje, Agencije za statistiku, kao i nadležnih ministarstava i tijela Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta BiH.