Vijeće ministara BiH u srijedu raspravlja o realizaciji programa rada

Piše: Er. M./Klix.ba
14.12.2015. u 10:26
0
6
Vijeće ministara BiH u srijedu raspravlja o realizaciji programa rada
0
Vijeće ministara BiH u srijedu raspravlja o realizaciji programa rada Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Za 16. decembar zakazana je sjednica Vijeća ministara BiH na kojoj će se na dnevnom redu naći Prijedlog odluke o utvrđivanju visine osnovice za obračun plaća u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine u 2016. godini, a čiji je predlagač Ministarstvo vanjskih poslova BiH.
Ministri bi se trebali izjasniti i o dva prijedloga Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i to Prijedlogu odluke o utvrđivanju carinske tarife za 2016. godinu i Prijedlogu odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra 2016. godine

Na dnevnom redu naći će se i Izvještaj Ministarstva sigurnosti BiH o provođenju Strategije za borbu protiv organiziranog kriminala (2014. – 2016.), kao i Prijedlog rješenja o imenovanju sekretara s posebnim zadatkom u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Na sjednici će biti govora i o dvije tačke dnevnog reda čiji je predlagač Sekretarijat Vijeća ministara BiH i to o Pregledu realizacije zaključaka Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za period od 1. januara do 30. septembra 2015. godine i Izvještaj o realizaciji Programa rada Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za period januar-septembar 2015. godine.


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: