{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH: Sigurnosna situacija veoma složena i delikatna

F
4.3.2014. u 19:46
3
31
Vijeće ministara BiH: Sigurnosna situacija veoma složena i delikatna
3
Vijeće ministara BiH: Sigurnosna situacija veoma složena i delikatna
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je na sjednici, nakon razmatranja Analize dešavanja od 7.februara ove godine i sigurnosne situacije u BiH jednoglasno zaključilo da je sigurnosna situacija veoma složena i delikatna.
"Imajući u vidu dešavanja od 07. 02. 2014. godine može se konstatirati da je sigurnosna situacija veoma složena i delikatna, te stoga zahtijeva maksimalan angažman svih relevantnih faktora, kako političkih tako i institucionalnih svih razina vlasti, da kroz još snažniji radni angažman i socijalnu osjetljivost te otvoreni dijalog sa širom društvenom zajednicom rade na prevazilaženju nagomilanih problema", stoji u zaključku Vijeća ministara BiH.

Apelira se na sve koji javnim putem žele izraziti svoje stavove, da to realiziraju organizirano na miran, dostojanstven i civiliziran način, te tako onemoguće destruktivnim i nedobronamjernim pojedincima i grupama da obezvređuju njihove opravdane zahtjeve.

Zahtijeva se od Neovisnog odbora i policijskih agencija BiH da sukladno važećoj legislativi, u suradnji s nadležnim pravosudnim tijelima, u najkraćem vremenu aktiviraju najoptimalnije međusobne mehanizme koordinacije s policijskim tijelima ostalih razina vlasti, pri tome uvažavajući specifičnosti zakonske regulative po pitanju javnog reda i mira, za odgovorno postupanje u ovakvim i sličnim situacijama, te da o poduzetim aktivnostima informiraju Vijeće ministara BiH.

Zadužuje se Generalno tajništvo Vijeća ministara BH da zaključke dostavi Parlamentarnoj skupštini BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: