{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH odobrilo 100.000 KM pomoći Haitiju

S
14.1.2010. u 13:20
0
31
Vijeće ministara BiH odobrilo 100.000 KM pomoći Haitiju
0
Vijeće ministara BiH odobrilo 100.000 KM pomoći Haitiju
Pomoć stiže sa svih strana svijeta (Foto: AFP/Getty Images)
Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta/križa sa sjedištem u BiH, aktivno se uključuje u prikupljanje i pružanje hitne pomoći stanovništvu Haitija, a Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o odobravanju 100.000 KM iz budžetske rezerve za pomoć stanovništvu Haitija, stradalom od razornog zemljotresa.
Ova odluka je donesena na vanrednoj sjednici koja je održana na zahtjev predsjedavajućeg Nikole Špirića, a sredstva će stanovništvu Haitija biti doznačena posredstvom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

U cilju prikupljanja pomoći na raspolaganju je žiro račun broj: 140-101-00007668-18 kod Volksbank BH d.d. Sarajevo, sa naznakom za "Pomoć stanovništvu Haitija".

"Potresne slike velike tragedije i stradanja stanovnika glavnog grada Port-au-Princea pozivaju nas da djelujemo hitno i zajedno. Pozivamo sve privredne, finansijske i druge organizacije i institucije, građane i humaniste da se uključe u ovu akciju. Pomoć postradalom stanovništvu Haitija potrebna je odmah", stoji u apelu za pomoć Crvenog krsta/križa BiH.

Kako nam je rekla Jasminka Fejzić iz Crvenog krsta/križa BiH, poziv za uključivanje u akciju bit će upućen i telekom operaterima u našoj zemlji kako bi se pomoć prikupljala i telefonskim pozivima.

U okviru aktivnosti ove organizacije, štampa se i propagandni materijal putem kojeg će građani biti obavješteni o načinima pomoći ugroženom stanovništvu Haitija.

Fejzićeva je istakla da se Crveni križ/krst BiH obratio i Vijeću ministara, Ministarstvu finansija i resornom Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice kako bi uputili pomoć žrtvama stravičnog zemljotresa.

Prikupljeni novac će odmah biti proslijeđen krovnoj organizaciji sa sjedištem u Ženevi preko kojeg će pomoć biti poslana na ugrožena područja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: