{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od danas humanitarni telefoni za pomoć žrtvama Haitija

F
15.1.2010. u 11:47
0
0
Od danas humanitarni telefoni za pomoć žrtvama Haitija
0
Od danas humanitarni telefoni za pomoć žrtvama Haitija
Foto: AFP
Društvo Crvenog križa BiH uputilo je poziv telekom operaterima u BiH da se uključe u akciju pomoći stanovništvu Haitija, te se očekuje da tokom dana budu otvorena tri humanitarna broja, rekla je Feni rukovoditeljica Stručne službe ovog društva Ivona Bulić.
Ona je kazala kako se na ovaj način u akciju pružanja pomoći ugroženom stanovništvu Haitija, kojeg je pogodio razorni zemljotres, mogu uključiti svi građani u BiH.

U okviru akcije bit će odštampani i distribuirani leci putem kojih će građani biti obavješteni o načinima pomoći stanovništvu Haitija.

Društvo CKBiH pozvalo je i sve privredne, finansijske i druge organizacije i institucije da se uključe u ovu akciju, a prikupljeni novac će odmah biti proslijeđen Međunarodnom komitetu CK u Ženevi putem kojeg će pomoć biti upućena na Haiti.

-S obzirom da udaljenost, odlučili smo se za prikupljanje novčanih sredstava, a ne hrane i odjeće. Stoga je otvoren žiro račun broj: 140-101-00007668-18 kod Volksbank BH s naznakom za "Pomoć stanovništvu Haitija", kazala je Bulić, dodajući kako se akciji još nisu odazvale velike bh. firme.

Ona je napomenula da su u prikupljanje finansijske pomoći uključene i sve entitetske organizacije Crvenog križa, organizacija CK Distrikta Brčko, te lokalne organizacije crvenog križa.

Inače, Vijeće ministara BiH jučer je donijelo odluku o odobravanju 100.000 KM iz budžetske rezerve za pomoć stanovništvu Haitija.

I humanitarna organizacija "Merhamet" danas počinje akciju pomoći stradalom stanovništvu Haitija, koja će trajati do 1. marta ove godine. Otvoren je humanitarni telefon broj 090 292 001, a građani pozivom mogu donirati 3 KM.

Otvoren je poseban podračun, namijenjen samo za akciju kod Vakufske banke d.d. Sarajevo. Uplate se mogu vršiti na račun broj: 1602008500027088 s pozivom na broj: 5337-00-200552-haiti (KM) odnosno 5337-00-200552- HAITI (EUR) s naznakom - pomoć stanovništvu Haitija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: