Naredna sjednica
0

Vijeće ministara BiH o pravilnicima o korištenju službenih mobitela, fiksnih telefona i vozila

FENA
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine će na narednoj sjednici, koja je najavljena za ponedjeljak u Sarajevu, razmotriti Prijedlog pravilnika o korištenju službenih mobilnih i službenih fiksnih telefona i Prijedlog pravilnika o uvjetima i načinu korištenja službenih vozila.

Na dnevnom redu je i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vijeća Evrope o Uredu Vijeća Evrope u Sarajevu i njegovom pravnom statusu, kao i Nacrt osnova za pristupanje Bosne i Hercegovine Sporazumu o povlasticama i imunitetima Međunarodnog krivičnog suda.

Bit će razmatran i Nacrt odluke o ratifikaciji Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Komisije Evropskih zajednica o međugraničnom programu Bosna i Hercegovina – Crna Gora u sklopu IPA-ine međugranične saradnje za 2009. godinu

Između ostalog, na predloženom dnevnom redu je Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o kreditu između Bosne i Hercegovine, koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora, i BAWAG-a p.s.k. Vienna, Bank fuer Arbeit und Wirtschaft und Osterreichische Postsparkasse Aktiengesellschaft, za Projekt "JU Opća bolnica Abdulah Nakaš Sarajevo", koji proizlazi iz Okvirnog sporazuma i Amandmana na Okvirni sporazum Bosne i Hercegovine i Republike Austrije, te Informacija o Paketu proširenja Evropske komisije.