{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH o popisu stanovništva

F
30.7.2009. u 06:43
0
4
Vijeće ministara BiH o popisu stanovništva
0
Vijeće ministara BiH o popisu stanovništva
Vijeće ministara BiH danas će u Sarajevu održati 96. sjednicu.
Na dnevnom redu je Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Agencija za statistiku BiH, Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o izmjeni Sporazuma o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Također, bit će razmatran Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Ugovora o izmjeni Ugovora između Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima te Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Ugovora o izmjeni Ugovora između Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava pojedinih izabranih i imenovanih osoba u institucijama Bosne i Hercegovine na troškove smještaja, Prijedlog odluke o dopuni Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava na regres za godišnji odmor u institucijama Bosne i Hercegovine, kao i Prijedlog odluke o isplati prvog dijela regresa za godišnji odmor zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za 2009. godinu.

Vijeće će, između ostalog, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, razmatrati Pregled dosadašnjih aktivnosti i plan izdavanja biometrijskih pasoša do kraja 2009. Izvještaj o radu Odbora za Rome pri Vijeću ministara Bosne i Hercegovine za period decembar 2007. - juni 2009. te Prijedlog odluke o potvrdi imenovanja generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: