{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH o imenovanju direktora SIPA-e

F
27.10.2015. u 08:08
0
3
Vijeće ministara BiH o imenovanju direktora SIPA-e
0
Vijeće ministara BiH o imenovanju direktora SIPA-e
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će danas Nacrt zakona o štrajku zaposlenih u bh. institucijama kojeg je predložilo Ministarstvo pravde.
Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog rješenja o imenovanju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kojeg je uputio ministar Dragan Mektić, a ranije je objavljeno da je predložen kandidat Perica Stanić.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH uputio je rang-listu uspješnih kandidata za poziciju direktora SIPA-e na kojoj su: Tomislav Mirosavić (86,11 bodova), Davor Vidović (84,44 boda), Perica Stanić (82,22 boda), Slobodan Nikić (81,11 bodova) i Relja Kovač (62,77 bodova).

Također, Informacija o spremnosti države za podnošenje aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji, u skladu sa zaključkom 13. redovne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine jedna je od tačaka dnevnog reda.

Ministri bi svoj stav trebali dati i na Prijedlog odluke o preraspodjeli sredstava unutar Tužilaštva BiH te o Informaciji o državnoj Agenciji za rad i zapošljavanje s prijedlogom imenovanja vršioca dužnosti direktora.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj revizije učinka o temi "Transparentnost rada institucija BiH" kojeg je pripremio Ured za reviziju institucija te Izvještaj o provedenom postupku po Javnom oglasu za izbor i imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: