BiH
0

Vijeće ministara BiH o finansiranju državnih institucija

FENA
Na sjednici Vijeća ministara BiH danas će biti razmatran Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH, najavljeno je danas iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa predložilo je za sjednicu razmatranje Nacrta zakona o carinskoj tarifi, a ministri će diskutirati i o nekoliko nacrta odluka o ratifikaciji međunarodnih ugovora čiji je predlagač Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Novi tekstovi prijedloga odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava zaposlenih u institucijama BiH na naknadu za službeno putovanje, na troškove smještaja, naknadu za odvojeni život i naknadu za privremeno raspoređivanje, također su na dnevnom redu sjednice.

Na dnevnom redu je i nekoliko informacija, a neke od njih su o zakupu i korištenju poslovnog prostora, o održanom trilateralnom sastanku predstavnika BiH, Republike Hrvatske i Evropske komisije o upravljanju granicom u Bruxellesu, te o prijavi potraživanja prema agencijama Beogradske banke i Jugobanke u New Yorku.

Kako je najavljeno, trebala bi biti razmatrana i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o finansiranju između BiH i Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) - Projekt razvoja ruralnog poslovanja, koju je predložilo Ministarstvo finansija i trezora.