Napokon sjednica
14

Vijeće ministara BiH danas o uspostavi zajedničke tačke s EUROPOL-om

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, nakon što više od mjesec nije održalo redovnu sjednicu, na današnjem zasjedanju, i to redovnom, trebalo bi razmatrati 72 tačke dnevnog reda.

Pred državnim ministrima danas bi se trebao naći Nacrt zakona o zvaničnom vremenu u Bosni i Hercegovini, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za rad i zapošljavanje BiH, ali i Prijedlog odluke o dodjeli prostora Ministarstvu sigurnosti BiH u svrhu uspostave zajedničke kontakt-tačke za saradnju s EUROPOL-om u prizemlju Zgrade prijateljstva između Grčke i BiH.

Na dnevnom redu naći će se i Nacrt protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore, Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Savezne vlade Austrije o razmjeni i međusobnoj zaštiti klasificiranih podataka, Prijedlog odluke o dopuni tarife administrativnih taksi, Prijedlog odluke o utvrđivanju visine osnovice za obračun plata u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine 2019. godine i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o vizama.

Vijeće ministara BiH trebalo bi se izjasniti i o Prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg, Prijedlogu odluke o izuzeću od primjene odredbi Zakona o javnim nabavkama, Prijedlogu odluke o kriterijima i načinu korištenja godišnjeg odmora za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine i Informacija o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu "Izgradnja autoceste/brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo".

Državni ministri razmatrat će i izvještaje o radu za 2018. godinu DEI-ja, Koordinacionog odbora za kontrolu malog i lakog naoružanja u BiH, Nezavisnog operatora sistema u BiH, Ministarstva civilnih poslova, Vijeća za nauku, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, Centralne harmonizacijske jedinice, Granične policije, Agencije za policijsku podršku, Komisije za rješavanje žalbi u postupku sigurnosnog provjeravanja, Komiteta za upravljanje zračnim prostorom, Generalnog sekretarijata, Ureda koordinatora za reformu javne uprave, Instituta za nestale osobe i Agencije za osiguranje u BiH.