{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara BiH danas o izmjeni i dopuni zakona o JMB-u

F
10.7.2013. u 08:04
14
10
Vijeće ministara BiH danas o izmjeni i dopuni zakona o JMB-u
14
Vijeće ministara BiH danas o izmjeni i dopuni zakona o JMB-u
Sjednica Vijeća ministara BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.
Nedavno je prošireni Kolegij Predstavničkog doma državnog parlamenta zaključio da se povuku iz procedure dva prijedloga izmjena i dopuna zakona o JMB koje su predložili klubovi poslanika, a da se zaduži Vijeće ministara BiH da u najkraćem roku u parlamentarnu proceduru uputi usaglašen Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o postupku indirektnog oporezivanja, čiji je predlagač Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Na dnevnom redu sjednice bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava Organizacionom odboru za obilježavanje 18. godišnjice stradanja u Srebrenici "Sigurne zone UN-a“.

Vijeće ministara trebalo bi razmatrati i Informaciju o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 31. decembar 2012. godine; Informaciju o preuzimanju DKP imovine bivše SFRJ, dobijene po Sporazumu o pitanjima sukcesije, kao i Informaciju o Odluci Komiteta ministara Vijeća Evrope u vezi s provođenjem Presude Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine od 6. juna 2013. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: