{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu danas sjednica Vijeća ministara BiH

F
15.4.2013. u 08:11
2
2
U Sarajevu danas sjednica Vijeća ministara BiH
2
U Sarajevu danas sjednica Vijeća ministara BiH
Vijeće ministara BiH
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.
Predviđeno je razmatranje i Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH kao i Nacrta okvirnog zakona o volontiranju.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Informacija o stanju sigurnosti u Bosni i Hercegovini u 2012. godini.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Informaciju sa sastanka visokih zvaničnika Zapadnog Balkana s Evropskom komisijom u vezi s monitoringom bezviznog režima kao i Informaciju o izradi Idejnog projekta izdavanja pogranične propusnice i poljoprivrednog uloška.

Trebali bi biti razmatrani i Prijedlozi materijala za razmatranje: Prijedlog popisnice, Finansijski plan i Otvorena pitanja za popis stanovništva, domaćinstava i stanova u 2013. godini.

Predviđeno je razmatranje i Godišnjeg izvještaja o realizaciji vanjskotrgovinskog prometa oružja, vojne opreme, proizvoda dvojne i posebne namjene za 2011. godinu i Izvještaja o izdatim ispravama za vanjskotrgovinski promet oružja i vojne opreme, te robe dvojne i posebne namjene za 2012. godinu.

Između ostalog, bit će razmatrani i Prijedlog odluke o kriterijima za "Sufinansiranje projekata institucija kulture u BiH" za 2013. godinu; Prijedlog odluke o kriterijima za sufinansiranje projekata u oblasti "Međunarodne kulturne saradnje" za 2013. godinu te Prijedlog odluke o kriterijima za sufinansiranje projekata u oblasti "Podrške tehničkoj kulturi i inovatorstvu" za 2013. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: