{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veterinarska stanica počela sa radom nakon tromjesečnog štrajka

F
FENA
2.2.2015. u 12:47
0
2
Veterinarska stanica počela sa radom nakon tromjesečnog štrajka
0
Veterinarska stanica počela sa radom nakon tromjesečnog štrajka
Uposlenici Kantonalnog javnog preduzeća ''Veterinarska stanica'' d.o.o. Sarajevo od danas obavljaju sve radne obaveze u punom kapacitetu, nakon više od tri mjeseca, koliko je trajao generalni štrajk.
Sindikat i štrajkački odbor preduzeća donijeli su Odluku o privremenom prekidanju štrajka nakon sudske odluke o imenovanju Igora Jerkovića za vršioca dužnosti direktora tog preduzeća i isplate dviju plaća.

Radnici su od 27. oktobra 2014. godine bili u generalnom štrajku i obavljali su samo hitne zadatke, a dva osnovna zahtjeva za prekid štrajka su im bila smjena Senada Arnautovića s funkcije v.d. direktora i isplata neisplaćenih plaća i doprinosa.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Dženan Rizvo kazao je Feni da je ispunjen osnovni zahtjev radnika i da su počele isplate plaća. Za sada su uplaćene dvije od osam tih plaća.

Isplata šest plaća, kako je rečeno, bit će dogovorena u narednom periodu.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo krajem 2014. godine donijelo je Rješenje o smjeni Senada Arnautovića, a na funkciju v.d. direktora imenovan je Jerković, ali nije bio upisan u sudski registar i nije imao pečat preduzeća, zbog čega radnici nisu htjeli prekinuti štrajk i vratiti se radnim obavezama.

Općinski sud u Sarajevu 26. januara donio je rješenje o izmjenama podataka i u sudski registar tog suda upisani su podaci o promjeni osobe ovlaštene za zastupanje.

Zbog štrajkačkih aktivnosti KJP ''Veterinarska stanica'' d.o.o Sarajevo bila je u deficitu s lijekovima, vozni park nije bio servisiran, a bila im je obustavljena i isporuka goriva te su imali niz drugih problema.

Rizvo kaže da su već danas naručeni lijekovi, a da se radi i na osposobljavanju službenih automobila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: