{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veliki međunarodni skup u povodu Dana ljudskih prava

F
7.12.2009. u 14:51
0
0
Veliki međunarodni skup u povodu Dana ljudskih prava
0
Veliki međunarodni skup u povodu Dana ljudskih prava
Institut za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, uz podršku Pravnog fakulteta Univerziteta u Beču i Ureda austrijske kooperacije za nauku, obrazovanje i kulturu u BiH, u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra, organizirat će na taj dan znanstvenu konferenciju "Ustav BiH: Ljudska prava - federalizam - izgradnja države", saopćeno je iz FPN-a.
Konferenciju će pozdravnim obraćanjem otvoriti visoki predstavnik Valentin Inzko, Donatus Köck, ambasador Republike Austrije u BiH i prof. dr. Mirko Pejanović, dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Cilj znanstvene konferencije jeste interdisciplinarno razmotriti različite aspekte trenutnih i budućih ustavnih rješenja u i za BiH.

Rad konferencije odvijat će se u tri panela: "Mogućnosti za promjenu Ustava BiH u kontekstu primjene Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda", "Ustavna rješenja u Bosni i Hercegovini i problemi s federalizmom" i "Ustavne reforme između pravnog idealizma i izgradnje države".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: