BiH
9

Veliki interes za posjete izložbi u "Titovom bunkeru" u Konjicu

FENA
Drugi ciklus Bijenala D-0 ARK Underground za posjetioce je otvoren od 26. aprila i do sada je pobudio veliki interes najšire javnosti.

Turistički ured Konjic organizira prijevoz iz Konjica do ARK-a ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Informacije o otvaranju Bijenala prenijeli su brojni svjetski mediji kao što su: New York Times, Huffington Post, CBS News, Sky News, India Today, MSN News, Washington Post, The Vancouver Sun, Daily Telegraph, Daily News, The Monitor i brojni drugi.

U izvještajima novinskih agencija prenosi se i jasna poruka Projekta o pretvaranju Atomskog skloništa u muzej savremene umjetnosti. U informacijama mediji konstatiraju da se radi o jedinstvenom svjetskom kulturnom događaju.

"Također, važno je napomenuti da su na Okruglom stolu, organiziranom u Bošnjačkom institutu 27. aprila, dan nakon otvaranja Bijenala, učestvovali Jaroslava Boubnova (kritičarka i istoričarka umjetnosti), Anton Vodokle (osnivač E-fluxa), Marieke Van Hal (direktorica Svjetske Asocijacije Biennala), Pelin Tan (istoričarka umjetnosti) i druga imena dobro poznata u svijetu savremene umjetnosti", rekao je za Agenciju Fena Edo Hozić, direktor Bijenala.