BiH
0

Veliki interes za Londonsku školu za odnose s javnošću u JI Evropi

Klix.ba
Londonska škola za odnose s javnošću (LSPR) je radi velikog interesa prije planiranog roka završila s upisima u međunarodni program obrazovanja praktičara s područja odnosa s javnošću.

Intenzivno školovanje, koje će se od 2. do 6. februara održavati u Mariboru, pohađati će 25 polaznika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore, te Makedonije.

Polaznici dolaze iz preduzeća, vladinih institucija, međunarodnih organizacija i medijskih kuća kao što su: Coca-Cola, Varaždinska burza, Varteks, Hrvatska elektroprivreda, Indigo Oiutoyin, Ytong, Zavod za zapošljavanje Crne Gore, Ministarstvo zdravlja Republike Crne Gore, Tantegel, Velefarm Holding Beograd, DaimlerChrysler, Dravske elektrarne Maribor, Termo, Eni-marketing itd.

Cjelovito obrazovanje koje će izvoditi priznati međunarodni stručnjaci iz sedam evropskih država, sastojat će se od 18 modula s područja odnosa s javnošću (40 sati predavanja i praktičnih radionica), treninga u TV studiju, posjeta medijskim kućama i agencijama, te međunarodnog ispita.

Petodnevni program generacija će zaključiti sudjelovanjem na međunarodnom PR Forumu. Svi koji se nisu uspjeli pravovremeno upisati u ovaj program Londonske škole za odnose s javnošću imat će novu šansu u proljeće, kada s osnovnim programom predavanja LSPR započinje proljetna generacija u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji. Početak obrazovanja proljetne generacije LSPR-a u Bosni i Hercegovini predviđen je za 26. mart 2004.