{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veliki aktivistički Osmomartovski marš

S
4.3.2010. u 21:46
0
4
Veliki aktivistički Osmomartovski marš
0
Veliki aktivistički Osmomartovski marš
Fondacija Cure poziva građanke i građane i medije na međunarodni Dan žena 2010. koje se obilježava velikim aktivističkim Osmomartovskim maršom.
U ponedjeljak, 8. marta u Sarajevu sa početkom u 11:00 sati bit će okupljanje aktivistkinja i aktivista ispred zgrade Parlamenta BiH (Marijin Dvor, Sarajevo) praćeno zajedničkim hodom do Trga Oslobođenja-Alije Izetbegovica gdje će se održati mirno stajanje i performans.

Sarajevskom Maršu za osmi mart pridruţuju se ženske organizacije iz cijele Bosne i
Hercegovine, mlade žene iz CURE mreže i građani/ke, a glavni cilj je načiniti zajedničke korake protkane porukama mira i rodne jednakosti.

U 12.00 sati na Trgu će se odrţati kratki performans kojim želimo podsjetiti građanstvo da je nasilje nad ženama problem svih nas i da za nasilje uvijek postoji izlaz.

Svi/sve zainteresovani/e će na CURE info štandu moći dobiti informacije o 8.martu, pravima žena, kako prepoznati nasilje, o Fondaciji CURE i drugom.

Feminističko aktivistička organizacija CURE poziva sve koji/e žele da svojim dolaskom ukažu na prave vrijednosti 8.marta - koliko dugo i za koja su se prava borile žene koje su danas heroine, počev od Clare Zetkin - idejne kreatorke osmog marta - Međunarodnog dana žena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: