Na sjeveru i jugu države
57

Velike gužve na izlazima iz Bosne i Hercegovine, na granicama formirane kilometarske kolone

V. K.
GP Izačić (Foto: BIHAMK)
Posljednji vikend u augustu bilježe se i velike gužve na graničnim prijelazima, a u nedjelju u jutarnjim satima naročito su vidljive gužve na izlazima iz Bosne i Hercegovine.

Dok jutarnji sati na graničnim prijelazima koji vode prema Bosni i Hercegovini prolaze relativno bez gužve, sa druge strane granice situacija je potpuno drugačija.

Naime, kao na južnim tako i na sjevernim izlazima iz Bosne i Hercegovine bilježe se velike gužve na graničnim prijelazima.

Velike kolone automobila naročito su se formirale na sjevernim i sjeverozapadnim granicama Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Prema izvještaju HAK-a i BIHAMK-a, gužve se bilježe na graničnim prijelazima Županja, kao i na izlazu iz Bosanske Gradiške prema mjestu Stara Gradiška. Kolone automobila vidljive su i na prijelazu prema Slavonskom Brodu.

Gužve se bilježe i na području Krajine, gdje su kolone automobila od ranih jutarnjih sati vidljive na graničnim prijelazima Maljevac i Izačić. Čitatelji portala Klix.ba javljaju kako su na izlazu iz BiH na Graničnom prijelazu Izačić formirane kilometarske kolone.

Brojni automobili mogu se primijetiti i na graničnim prijelazima na južnim izlazima iz Bosne i Hercegovine, a najveće gužve zabilježene su na prijelazima Bijača (Nova Sela) te Metković.

U poslijepodnevnim satima očekuju se velike gužve i na izlazima iz Hrvatske te se vozači mole za strpljenje.