{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Velika Britanija pozdravlja izbor BiH u Vijeće za ljudska prava UN-a

F
18.5.2007. u 12:14
0
0
Velika Britanija pozdravlja izbor BiH u Vijeće za ljudska prava UN-a
0
Velika Britanija pozdravlja izbor BiH u Vijeće za ljudska prava UN-a
Bosna i Hercegovina je na jučerašnjem zasjedanju Generalne skupštine UN-a u New Yorku izabrana s 112 glasova za kao nova članica Vijeća za ljudska prava UN-a.
Ovom prilikom britanska ministrica vanjskih poslova Margaret Beckett je izjavila kako Vijeće za ljudska prava UN-a ima jedinstven i važan mandat na unapređenju promocije i zaštite ljudskih prava za sve ljude bilo gdje te dodala da njegove članice nose veliku odgovornost da predvode rad UN-a u oblasti ljudskih prava širom svijeta i da su se morale pokazati vrijedne zadatka koji im je povjeren.

Beckett je izrazila zadovoljstvo primanjem Slovenije i BiH u Vijeće te najavila blisku suradnju Velike Britanije s njima kako bi imali jako i efikasno Vijeće.

S područja istočnoevropskih zemalja, Bjelorusija, BiH i Slovenija su bile zemlje kandidati za dvije upražnjene pozicije iz ovog dijela svijeta. Slovenija je sa 168 glasova primljena već u prvom krugu glasanja te je organiziran i drugi krug glasanja za BiH i Bjelorusiju.

U drugom krugu glasanja BiH je ubjedljivo pobijedila sa 112 glasova, nasuprot Bjelorusije koja je dobila 72 glasa, saopćeno je iz Ambasade Velike Britanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: