Istraga likvidacije
49

Velika akcija policije u Banjoj Luci zbog ubistva prijedorskog načelnika krim-policije

D. Be.
Ilustracija (Foto: E. M./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: E. M./Klix.ba)
Na području Banje Luke večeras se odvija velika policijska akcija zbog ubistva načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića, potvrđeno je za Klix.ba.

Akcija je, kako saznaje Srpskainfo, počela u večernjim satima, a do sada je na području Banje Luke privedeno više osoba.

"Uglavnom se radi o osobama koje imaju teška krivična djela u svojim biografijama i koji se dovode u vezu sa pojedinim kriminalnim grupama. U toku su brojni pretresi", navodi izvor blizak istrazi.

Dodaje da se za sada ne može govoriti o njihovim ulogama, al da su svi poznati policiji.

"Nakon što bude završena kriminalistička obrada nad njima bit će poznato više informacija", dodao je.

Interesantno, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će večeras početi akcija hapšenja u vezi s ubistvom Bašića koji je likvidiran u ponedjeljak kada je krenuo na posao.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u dosadašnjim aktivnostima, u okviru istrage krivičnog djela "Teško ubistvo", do sada priveli više desetina osoba na području Republike Srpske.

U ovim aktivnostima pripadnici MUP-a aktivno sarađuju sa predstavnicima drugih policijskih agencija u BiH, regiji i Evropi, a sve aktivnosti se provode pod nadzorom nadležnog tužilaštva.