Pozitiva(c) dana
0

Vedad Ražanica, mali junak

Sarajevo-x.com
Zahvaljujući ljudima dobre volje koji su bili spremni pomoći, ali i nadljudskoj snagzi koju posjeduje ovo malo biće, te roditeljskoj ljubavi, Vedad Ražanica slavit će Novu godinu.

On se, doduše, nalazi u klinici u Palermu, ne u toplini svoga doma, ali oni koji su pratili slučaj prisjetit će se da je bilo pitanje hoće li biti novca za njegovo liječenje. U pitanju je, podsjetimo, rijetko oboljenje crijeva zbog kojeg Vedo još vještački unosi hranu, ali je uspješno izdržao niz teških operacija.

Humanitarni broj otvoren još dva dana

Vedadovo liječenje potrajat će još četiri-pet godina, predviđanja su ljekara, a humanitarni broj u BH Telecomu otvoren je do kraja 2010, dakle još dva dana. Kako bi pomogli Vedadovo liječenje u Italiji, građani mogu donirati dvije marke pozivom na humanitarni broj 090/291-061.

Također, novac sa naznakom "Za liječenje Vedada Ražanice" možete uplatiti na sljedeće račune u Raiffeisen banci: 09001001605 – za uplate u KM-ovima, 19000708647 za devizne uplate.

Račun za uplatu iz inostranstva je: Raiffeisen bank Sarajevo, SWIFT CODE: RZBABA2S, IBAN CODE: BA 391612000023208131.

Pomoći jednom nedužnom biću trebalo bi biti na prvom mjestu svakog čovjeka. Nikako politika, sport, nacija. Bitno je dijete. I osjećaj empatije koji nas razlikuje od zvijeri.

Stoga, pomoći jednom dječaku koji se tako silno bori za život znači prepoznati čovjeka u sebi.