BiH
5

Vedad Ibišević donirao svu neophodnu opremu za dječiji vrtić u Potočarima

Klix.ba
Vedad Ibišević, bh. nogometni reprezentativac, nastavio je s humanitarnim radom u našoj zemlji.

Čovjek koji je u mnogo puta obradovao bh. navijače u srijedu je donirao neophodnu opremu (dječije stolove, igračke i ostale potrepštine) dječijem vrtiću Poletarac, igraonica Drugarstvo Potočari - Srebrenica.

Inače, Vedad je u prethodnom periodu prikupljao podataka o tome gdje je prioritetno uložiti sredstva. Odlučio je da pomogne i dopuni neophodnu opremu i igračke u igraoni Drugarstvo u Potočarima kako bi se uslovi u kojima borave djeca poboljšala. Ovu igraonu koja radi kao istureno odjeljenje Vrtića Poletarac iz Srebrenice pohađa 18 djece iz Potočara. Osim pomoći najmlađima, donirao je neophodna sredstva za neometan rad vrtića.

Također, najavio je kako će u narednom periodu finansijski pomoći uvođenje grijanja, jer samo jedna, od ukupno dvije sale, koristi toplotnu energiju. Zbog navedenoga, u zimskom periodu vrtić radi u smanjenom kapacitetu. Ibišević je inače poznat kao čovjek koji je slab na djecu, a posebno djecu povratnike u istočnoj Bosni. Uvijek trži mogućnosti da doprinese da djeca imaju što kvalitetnije uslove života i školovanja.

Nogometaš Stuttgarta je još jednom dokazao kako je prije svega veliki čovjek, a o osim nogometa svoj život je posvetio humanitarnom radu. Do sada je učestvovao u brojnim akcijama u BiH. Tako je u junu 2014. godine pronašao način da pomogne građanima koji su stradali u poplavama koje su pogodile BiH. Osigurao je vodu, higijenske potrepštine, dječju hranu i druge namirnice.

U septembru 2014. godine u Sarajevu ugostio i poklonima obradovao mališane iz FK Jadar iz Nove Kasabe. Vedad je učestvovao u prikupljanju pomoći za povratnike u RS-u, a u julu ove godine finansirao je iftar za učesnike Marša mira u Srebrenici. Posljednjim potezom pokazao je da o Srebrenici ne trebamo samo misliti 11. jula. Ibiševićeva misija je da pored nogometa donosi radost djeci i da doprinese izgradnji boljeg bh. društva.