Česti problemi ove sezone
31

Većina Tuzlaka ostala bez grijanja zbog kvara u Termoelektrani

A. K.
Tuzla (Foto: A. K./Klix.ba)
Tuzla (Foto: A. K./Klix.ba)
Proteklu noć većina građana Tuzle provela je uz hladne radijatore, a tako će biti i tokom ovoga dana. Razlog je kvar koji je nastao u Termoelektrani Tuzla, što nije prvi put u aktuelnoj sezoni daljinskog grijanja.

Iz Javnog preduzeća Centralno grijanje korisnike usluga su obavijestili da je usljed prekida isporuke toplotne energije sa izvora toplotne energije u Termoelektrani Tuzla zbog kvara, došlo i do značajnog smanjenja isporuke toplotne energije.

"Problem sa isporukom toplotne energije će potrajati dok se zamjenski izvor ne stavi u pogon, tako da se normalizacija isporuke toplotne energije očekuje u toku 17. decembra 2022. Godine", naveli su iz Centralnog grijanja Tuzla.

U međuvremenu je pokrenut zamjenski izvor toplotne energije u Termoelektrani Tuzla što je omogućilo uspostavljanje toplifikacije objekata u zapadnom i većem dijelom centralnog dijela grada.

"Dodatni izvor toplotne energije sprema se za noćne sate, kada se očekuje normalizacija isporuke toplotne energije. O daljim informacijama u vezi sa isporukom toplotne energije korisnici će biti blagovremeno obaviješteni", dodali su iz Centralnog grijanja.

Inače, ova sezona grijanja specifična je po činjenici da se Tuzlaci svako malo suočavaju sa znatnim smanjenjem jačine daljinskog grijanja ili potpune obustave. Osim kvarova, raniji slučajevi bilježeni su i zbog smanjenog kapaciteta Termoelektrane u Tuzli za isporukom toplotne energije.