Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Veca penzionera u FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE prima 320 KM, dok je nanjiza penzija u Republici Sumskoj oko 180 KM gdje vecina penzionera ima upravo primanja izmedju 180-200 KM, dakle 120-140 KM manje nego li u FBiH ili gotovo 40 % manje. Dakle: tekst vam nevalja.
Ali imaju djecu vani u dijaspori koji pošalju po 1000 dolara svaki mjesec
penzija 300 km a kupi lijekove, plati racune, jedi... ne bi bio u kozi tim ljudima... :(
U Srpskoj imaju 180 KM isti oni koji u Federaciji priamju 320 KM (minimalac). Ne znam kako se u Srpskoj prezivi uopste...
ma tuga je to sve skupa drugar
Sačekajte da današnje mlade generacije, koje nemaju ni 1% šanse da zarade penziju, dođu u godine kada trebaju da se penzionišu. Tek tada će nastati socijalni krah. Za današnje penzionere se koliko toliko može namaknuti novca, pa makar i omjer penzionera i zaposlenih bio katastrofalnih 1:1. Za buduće penzionere neće imati ko plaćati doprinose niti će biti u stanju zaraditi penziju sebi. Vlast nas vodi u kolosalni ambis neviđenih razmjera već dvadeset godina, a najgore posljedice katastrofalnog vođenja države tek dolaze. Današnji penzioneri su po pravilu svoje penzije zaradili u SFRJ. Za koju godinu to neće biti tako i onda ćemo tek vidjeti šta je teško siromaštvo i strmoglavi pad standarda.
..,penzije se finansiraju iz tekućeg priliva zaposlenih, tako da na visinu istih utiče isključivo trenutna zaposlenost i visina primanja...što se tiče vlasti, ista ima stabilnu glasačku bazu u svima onima koje je štelom pozapošljavala i njihovim članovima porodice, rodbini i tako to...sistem je funkcionalan i savršeno prilagođen mentalitetu "šuti i ne talasaj"...
Sve penzije bi trebale biti hiljadu maraka.
slažem se,ljudima koji su u dijaspori oporezovati imovinu i napuniti budžete
Jesi žalostan