Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0

Večeras Noć Plantaža 13. jul uz Sarajevske tamburaše

Sarajevo-x.com
(Foto: Vanja Čerimagić)
Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, koji će na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović biti postavljen do 15. januara 2012. godine, ušao je u svoju drugu polovinu. U protekle dvije sedmice u sklopu Marketa održani su brojni koncerti, druženja sa Djeda Mrazom, podjele paketića, dok su izlagači na Marketu svaki dan predstavljali svoju bogatu ponudu.

Tako će i danas, u ponedjeljak 2 januara, posjetitelji Marketa moći pogledati šta se nudi, a jedan od štandova je i onaj Udruženja uzgajivača koza, ovaca i ostalih Tor, na kojem se mogu naći sirevi od kravljeg, ovčijeg i kozjeg mlijeka, te mladi sir, sirutka, mlijeko, sušeno kozje meso... Na ovom štandu raznovrsne mesne proizvode nudi i Mesna industrija Stanić (MIS), prva proizvodna tvrtka u okviru grupacije Stanić. Ovaj štand, kao i štandovi ostalih izlagača, mogu se posjetiti od 10 do 22 sata.

Jučer je ispred velike jelke na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu na novogodišnjem koncertu za djecu nastupila dječija zvijezda Jasne Zečirević Jacy – internet djevojčica sa svojom pratećom grupom. Uz odličnu zabavu za najmlađe, ali i one starije, Djeda Mraz je podijelio paketiće onima koji su najglasnije pjevali.

U ASA Čarobnom svijetu djeca od 4 do 12 godina se i danas mogu zabavljati uz igrice ASA Super vozač i PrvoKLASNI Wii turnir u tenisu, te učiti engleski jezik, gledati crtane filmove, slagati puzzle, pjevati uz karaoke... ASA Čarobni svijet otvoren je, također, od 10 do 22 sata.

Djeda Mraz će se nastaviti družiti s djecom i u Novoj 2012. godini, i to od 16 do 20 sati u svojoj, Coca-Cola kućici.

U 16:00 sati će ljubitelji fudbala u Sarajevsko pivo Holiday Pubu moći uživati u još još jednom Bet Live meču sedmice – prenosu utakmice Wolverhampton vs Chelsea, a Bet Live je priredio i nagrade za posjetitelje.

Sinoć je u Holiday Pubu održan drugi Jack Daniel's Night sa bendom Pakt 5. Ovaj poznati sarajevski bend izveo je najbolje muzičke hitove te se pobrinuo za odličnu zabavu u ugodnoj atmosferi Holiday Puba uz Jack Daniel's, najpoznatiji svjetski whiskey koji je dobitnik najvećih priznanja za kvalitet.

A večeras, sa početkom u 20 sati, u Sarajevsko pivo Holiday Pubu bit će održana Noć Plantaža 13. jul sa Sarajevskim tamburašima. Uz odlično crno i bijelo vino najpoznatijeg i najvećeg crnogorskog proizvođača vinskog i stonog grožđa, sarajevsku publiku će zabaviti odlični Sarajevski tamburaši.

Informacije o sadržajima i aktivnostima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa možete pratiti na oficijelnoj web stranici, a naravno, tu je i Facebook stranica Sarajevo Holiday Market.