BiH
18

Važno obavještenje za sve koji u subotu planiraju putovati sa Sarajevskog aerodroma

Klix.ba
Međunarodni aerodrom Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Međunarodni aerodrom Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Međunarodni aerodrom Sarajevo će 6. juna, na dan dolaska pape Franje u glavni grad BiH, biti otvoren po redovnom radnom vremenu, 05:00-23:00 sata, a svi predviđeni letovi će biti realizovani u skladu sa važećim redom letenja.

Sa aerodroma su uputili molbu putnicima da imaju na umu povremene blokade gradskih saobraćajnica te da ranije nego inače, krenu prema Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

"Molimo putnike da ne dolaze svojim privatnim vozilima jer će biti onemogućeno parkiranje i zadržavanje vozila na aerodromskom parkingu. Naglašavamo da će biti omogućen pristup vozilima samo za iskrcavanje putnika na mjestima predviđenim za tu svrhu a ista će biti označena odgovarajućim znakovima. Za dolazak na aerodrom preporučujemo alternativne pravce ( Dobrinja i Aerodromsko naselje ) s obzirom da će glavne saobraćajnice, koje su predviđene za kretanje delegacije Svetog Oca, biti zatvorene", navodi se u saopćenju.

Ulaz u zgradu Međunarodnog aerodroma Sarajevo će biti omogućen samo putnicima, dok pratnja i posjetioci neće moći pristupiti zgradi aerodroma.

Na licu mjesta će biti raspoređeno osoblje Granične policije i Međunarodnog aerodroma Sarajevo koje će biti na raspolaganju svim putnicima za asistenciju bilo koje vrste.

Sa Međunarodnog aerodroma su uputili riječi zahvalosti na razumijevanju i saradnji svim korisnicima usluga a sve u želji da posjeta Svetog Oca prođe u najboljem redu.