Četiri dana zabave
96

Vatrometom i koncertom Dženana Lončarevića otvorena sezona skijanja na Jahorini

Piše: M. N.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Veliki broj građana okupio se večeras na Jahorini uprkos hladnom vjetru i nižim temperaturama kako bi se zabavili na koncertu Dženana Lončarevića kojim je zvanično otvorena sezona skijanja na Jahorini.

Otvorenju su prisustvovali zvaničnici Vlade RS-a i brojni ljubitelji zimskih sportova, a sezonu je proglasio otvorenom predsjednik RS-a Milorad Dodik. Obraćajući se okupljenima Dodik je kazao kako će ovo biti najuspješnija sezona zahvaljujući ulaganjima lokalne i šire društvene zajednice i radu uposlenika OC Jahorina.

"Vjerujemo da Jahorina može biti bolja. Zato smo prethodnih godina podržali planove koji su tretirani kao strateški važni. Vlada RS je tokom prethodnih godina, a i ove, uložila više od 50 miliona KM za poboljšanje infrastrukture. Zato smo i krenuli ovako agilno. Za nas Jahorina predstavlja jedan od temelja razvoja turističke privrede", kazao je Dodik.

Nakon što je proglasio sezonu otvorenom, na binu je izašao Dženan Lončarević koji će zagrijati sve posjetitelje svojim hitovima. Također, nebo je obasjao spektakularni vatromet za čiju se organizaciju pobrinuo OC Jahorina.

Sezona skijanja na Jahorini počela je na skijalištu Poljice 3. decembra, a večeras je zvanično otvorena svim skijalištima. U narednim danima otvorenja planirane su brojne aktivnosti, zabave i koncerti. Prijepodnevni sati drugog dana otvaranja rezervisani su za EYOF challenge trke, dok će u večernjim satima biti organizovane zabave na nekoliko lokacija u olimpijskom centru.

U subotu, trećeg dana otvaranja predstojeće ski sezone sve goste očekuje Total TV party uz DJ Nixon-a na platou Poljice, a specijalno iznenađenje biće i nastup Miroslava Ilića koji će biti održan ispred hotela Bistrica.

Kako je ranije rekao direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, uređeno je više od 20 kilometara novouređenih alpskih staza sa signalizacijom i osposobljen sistem za vještačko osnježavanje koji garantuje skijanje tokom 130 dana. U funkciji su i nove žičare kao i novi prilazi skijalištu.

Podsjetimo, cijene karata na Jahorini su ove sezone skuplje u odnosu na prošlu. Sezonska karta za period ponedjeljak-petak skuplja je za 200 KM za odrasle i košta 500 KM, a sezonska karta za sve dane (ponedjeljak-nedjelja) skuplja je za 180 KM i košta 900 KM. Cijene dječijih sezonskih karata su ostale na nivou prošlogodišnjih 200 KM i 400 KM.