{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vatrogasno vozilo za Nacionalni park Una

F
24.7.2012. u 19:56
0
0
Vatrogasno vozilo za Nacionalni park Una
0
Vatrogasno vozilo za Nacionalni park Una
Predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i turizma uručili su danas u Bihaću specijalno vatrogasno vozilo Lada niva za Nacionalni park Una.
"Ubijeđeni smo da će ovo vozilo dodatno doprinijeti čuvanju naših prirodnih bogatstava", naglasio je Muris Hadžić, pomoćnik u Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.

Dodao je da projektom ministarstva "Zaštićena šumska i planinska područja u FBiH", za koji je nepovratna sredstva osigurao Globalni fond za zaštitu okoliša (Global Environment Facility - GEF) putem Svjetske banke, predviđena su sredstva za nabavku neophodne opreme za zaštićena područja u FBiH, što uključuje i nabavku specijalnih vatrogasnih vozila.

Direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić zahvalio se Federalnom ministarstvu na uručenom vozilu, ali i ukupnoj podršci u radu jedinog nacionalnog parka u Federaciji BiH.

"Specijalno vatrogasno vozilo će itekako dobro doći uposlenicima Nacionalnog parka Una, pogotovo ako se uzmu u obzir iskustva iz marta i juna ove godine, kada smo imali veli broj požara na području Nacionalnog parka Una koje smo morali gasiti", naglasio je Mulić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: