Dan poslije
7

Vatra u potpunosti ugašena na pijaci Arizona, istražitelji počinju utvrđivati uzrok požara

Piše: A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Na pijaci Arizona kod Gradačca u potpunosti je ugašena vatra, a danas će početi obavljanje kompletnog uviđaja.

Na zgarištu uništene Arizone danas će početi obavljanje potpunog uviđaja kako bi se utvrdio tačan uzrok izbijanja vatre te iznos materijalne štete koja je nastala.

Na mjesto događaja će izaći istražni timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) i Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Kako saznajemo, istražitelji su jučer započeli obavljanje uviđaja na dijelovima pijace na kojima je požar u potpunosti ugašen.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli nam je rečeno da uviđaj na prostoru cijelog kompleksa jučer njie bilo moguće obaviti iz sigurnosnih razloga, jer je na određenim dijelovima vatra i dalje tinjala, a tu su se nalazile i plinske boce.

Kao što je poznato, u nedjelju, tri sata poslije ponoći, veliki požar je u cijelosti progutao pijacu Arizona na kojoj su trgovci prodavali odjeću, obuću i slične proizvode.

Vatra je uništila skoro 500 štandova, bez posla je ostalo blizu hiljadu ljudi, a prve nezvanične informacije kazuju da je nastala šteta koja se mjeri u desetinama miliona KM.

Požar istih razmjera ovaj kompleks na području Gradačca zadesio je i u januaru 2016. godine.

Zgarište uništene pijace trenutno osiguravaju gradačački policajci.