{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vatikan uskoro priznaje pojavljivanje Gospe u Međugorju

A
10.9.2012. u 19:56
0
Vatikan uskoro priznaje pojavljivanje Gospe u Međugorju
0
Vatikan će uskoro razmatrati izveštaj Međunarodne komisije za Međugorje pri Kongregaciji za nauk vjere u Vatikanu zadužene da ispita činjenice o navodnom pojavljivanju Gospe ili Blažene Djevice Marije u Međugorju kod Čitluka, javila je ruska Vjerska informativna agencija (VIA), a prenosi srbijanski Tanjug. Monsinjor Ivo Tomašević za agenciju Anadolija komentira informaciju ruske Vjerske novinske agencije, koja se poziva na italijansku štampu
Statua Gospe u Međugorju (Foto: Agencija Anadolija)
Statua Gospe u Međugorju (Foto: Agencija Anadolija)

Pozivajući se na katoličke medije u Italiji, VIA podsjeća da je Vatikan još 2010. godine formirao Komisiju na čijem je čelu kardinal Kamilo Ruini, a koja je navodno prikupila mnogo "pozitivnog materijala" povodom pojavljivanja Gospe u Međugorju.

Izveštaj Međunarodne komisije će uskoro biti predat Kongregaciji za nauk vjere, koja će ga dalje prosjediti papi Benediktu XVI radi donošenja konačne odluke o slučaju Međugorje.

Glavni tajnik Biskupske konferencije u Bosni i Hercegovini monsinjor Ivo Tomašević kazao je za agenciju Anadolija da tu "nije riječ o tome da se prizna ili ne prizna Međugorje".

"Međugorje je mjesto gdje treba pastoralno opsluživati ljude koji tamo dolaze. A sada što se tiče samog priznanja Međugorja, još uvijek je na snazi stav Biskupske konferencije bivše Jugoslavije da se, na temelju toga što se ispitalo, nije moglo utvrditi da je riječ o nadnaravnim stvarima. S tim da se ljudi tamo mogu moliti Bogu i dolaziti u Međugorje, i treba se za njih pastoralno brinuti. Kad je riječ o Svetoj stolici i Komisiji, tu nije u pitanju priznanje ili nepriznanje, Komisija će, zapravo, iznijeti svoj stav o tome", izjavio je Tomašević za AA.

Nadalje, Tomašević je naglasio da je riječ o slučaju koja je osjetljive naravi.

"Komisija će, kada završi svoj rad, to obznaniti. Tu nema potrebe za nekom vrstom nagađanja. To je više riječ o stvari koja je mnogima zanimljiva, nego što se to tiče vjere. Mi štujemo Blaženu Djevicu Mariju i za nas je objava ono što je objavljeno u Svetome pismu. Postoji i crkvena tradicija. Time je završeno. Postoji malo mjesta poput Fatime ili Lurda gdje se, zapravo, kroz čudesa i ispunjenje, pokazalo da su vizije bile istinite. Što će biti Međugorje, to će vrijeme pokazati", zaključuje Tomašević.

Ivo Tomašević (Foto: Agencija Anadolija)
Ivo Tomašević (Foto: Agencija Anadolija)

Lik Gospe se navodno pojavio u Međugorju kod Čitluk 24. juna 1981. godine. Od tada ovo mjesto svake godine posjećuju milioni vjernika. Svakog 25. u mjesecu "Informativni centar Međugorja" objavljuje nove navodne poruke "Kraljice mira".

Biskupija mostarska na čelu sa Ratkom Perićem odbija prihvatiti da se u Međugorju desilo čudo, ali to ne zaustavlja vjernike iz cijelog svijeta, posebno iz Latinske Amerike, da posjećuju ovo mjesto u Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: