Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
RS = Genocidna tvorevina
jbg, jos malo pa ce se ovdojit
Al u tvojim snovima, damir12...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ovim srpskim FAŠISTIMA, se mora reći-STOP!
@Wiking: Ne znam jesi li ti puno neuk ili puno glup. Ili opasna kombinacija oba deficita, kako inteligencije tako opceg znanja.... Kao prvo turci NIKAD nisu prisiljavali da se predje na islam, jer se po islamu na to covijek natjerati NE MOZE. To je bila slobodna volja naroda na teritoriji osmanskog carstva. Kao drugo Bosna jeste bila i uvijek ce biti drzava dok RS moze biti samo "privremena iluzija" u sijeni BiH. Bosna sigurno postji skoro 900 godina ako ne i vise. Dok je "privremena iluzija", stara nepunih 20 god samo prehlada koja ce proci kad-tad. Mislim ako se mislis brukati bar se prvo informisi da to mozes raditi sa imalo stila.
Da imaju imalo savjesti vodeci celnici rs bi pomogli i obezbjedili obilazak svih stratista a ne zabranjivati porodicama da to urade. Nek je na sramotu vodecim politicarima u rs, a ja se nadam da ce jednog dana uspjeti prikupiti hrabrost i istini pogledati u oci i javno obznaniti da je u Srebrenici pocinjen genocid. Jedino tako je moguce ako misle na suzivot na ovim prostorima.
Eh dragi gospodine Gojko Vasiću sta mislite da sankcionišete sebe,mislim da je naredba za upotrebu sile bas došla iz vaših usta ?! Razmislite malo koga treba sankcionisati vas koji izdajete naredbe ili ljude koji rade da bi prehranili svoju porodicu. Lijep pozdrav
na lijep i kulturan nacin, zamolio bih gosp.Vasica, i druge nadlezne organe da omoguce zenama (cije su muzeve,sinove, kcerke,majke,itd, pripadnici vojske SRBIJE, poubijali, poklali, prije toga silovali) pristup mjestima gdje su navedeni cinovi vrseni, kako bi doticne majke (ne pucale niti ubijale,klale niti bilo sta drugo radile) ISPLAKALE SE I OPRALE OSTATKE KRVI SVOJIM SUZAMA, ..... nemam druge rijeci nego da kazem, STOKO JEDNA NEODGOJENA, KOJA SI PROSLA KROZ SKOLU A KNJIGU NISI PROCITALA, imas li dusu i imas li mozga sta radis u zivotu koji ti je Allah dz.s. podario,...znas li sta je covjek, sta je to bice, ne znas, znat ces, i saznat ces i na ovom a tek na onom svijetu! Allahu Ekber ;)
OPET OVA BOSNJADIJSKA KAMARA BALIJESHTINA UMISLJA DA IMA PRAVO NA SVOJU DRZAVU ?!?!?! PA ZAR VAM NIJE VEC JASNO DA VAS JE ALIJA SLAGAO DA STE UMALO IZGINULI SVI ZBOG TOGA ??!?!?!?! BOSNJACI TJ POTURCENI SRBI I HRVATI NIKADA NISU IMALI SVOJU DRZAVU !!! I DA SE SRBI IZ RS ODREKNU REPUBLIKE SRPSKE STA SA NJIMA ? (STO SE NEMOZE DESITI NI U SNOVIMA) MISLITE DA CE OTICI IZ BIH? SA TERITORIJE KOJA JE UVJEK PRIPADALA SRBIMA I HRVATIMA PRIJE DOLASKA TURAKA!!! PA HALO BALIJESHTINE !!!! VI IMATE 24% TERITORIJE POD BOSNJACKOM VLASCU 25% HRVATI a 50% SRBI !!! I BUDITE SRETNI I TO STO IMATE !!!! BOSNJACI MUTAVI PJESCANI MUSLIMAJMUNI NIKADA NISU IMALI SVOJE MJESTO U EVROPI I NA BALKANU NITI CE IMATI, TO PRVO SRBI NECE DOZVOLITI A POGOTOVO EVROPSKA ZAJEDNICA DA POSTOJI MUSLIMAJMUNSKA DRZAVA U SRCU EVROPE !!!! REPUBLIKA SRPSKA MOZE SAMO POSTATI DIO SRBIJE NISTA VISE I VI MUSLIMAJMUNI NEMOZETE TU DA URADITE NISTA !!! MOZETE SAMO OPET POKUSATI DA SEBE BACITE U NOVI GENOCID !!!!
OPET OVA BOSNJADIJSKA KAMARA BALIJESHTINA UMISLJA DA IMA PRAVO NA SVOJU DRZAVU ?!?!?! PA ZAR VAM NIJE VEC JASNO DA VAS JE ALIJA SLAGAO DA STE UMALO IZGINULI SVI ZBOG TOGA ??!?!?!?! BOSNJACI TJ POTURCENI SRBI I HRVATI NIKADA NISU IMALI SVOJU DRZAVU !!! I DA SE SRBI IZ RS ODREKNU REPUBLIKE SRPSKE STA SA NJIMA ? (STO SE NEMOZE DESITI NI U SNOVIMA) MISLITE DA CE OTICI IZ BIH? SA TERITORIJE KOJA JE UVJEK PRIPADALA SRBIMA I HRVATIMA PRIJE DOLASKA TURAKA!!! PA HALO BALIJESHTINE !!!! VI IMATE 24% TERITORIJE POD BOSNJACKOM VLASCU 25% HRVATI a 50% SRBI !!! I BUDITE SRETNI I TO STO IMATE !!!! BOSNJACI MUTAVI PJESCANI MUSLIMAJMUNI NIKADA NISU IMALI SVOJE MJESTO U EVROPI I NA BALKANU NITI CE IMATI, TO PRVO SRBI NECE DOZVOLITI A POGOTOVO EVROPSKA ZAJEDNICA DA POSTOJI MUSLIMAJMUNSKA DRZAVA U SRCU EVROPE !!!! REPUBLIKA SRPSKA MOZE SAMO POSTATI DIO SRBIJE NISTA VISE I VI MUSLIMAJMUNI NEMOZETE TU DA URADITE NISTA !!! MOZETE SAMO OPET POKUSATI DA SEBE BACITE U NOVI GENOCID !!!!
Država ima zakon a red se mora poštovati čuj bez ovlaštenja upadati na tuđu imovinu, trebalo je to napendrečiti pošteno pa da se nauče redu.
Kada čovjek ovdje čita čemer od nepismenih komentara punih govora mržnje bude mu potpuno jasno zašto su se Srbi izjašnjavali protiv naše domovine. Vi ste samo obična hrpa nepismenih onanista koji isijavate mržnju iz nekih mračnih sobičaka. Jebe se vama živo za prosječnim povratnikom u Srebrenicu ili bilo gdje u RS-u koji se bori da sastavi kraj s krajem.
Četnikušo,kome ti to morališeš?!Ti da imaš trunku morala,šutila bi do Sudnjeg dana!
Otvorene okice moje mile samo potvrđuješ što sam već napisala.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Molim da se pronadje i strogo kazni policajac koji se usudio glavom napasti bespomocni telefon jadne starice i da se spomenuto zlodjelo okarakterise kao genocid. Ograda koja se usudila usprotiviti pokusajima ucveljenih majki da naruse necije privatno dobro da se skine i pretopi u kovcege za sljedeci ukop "zrtava srebrenice".
Ma cetnik do cetnika! Brane genocidnu tvorevinu koja polako a sigurno nestaje 100%. Vidjet cete ako bog da :).
Srbi o Srbima: “Srbi su lud narod.” Dr. Jovan Rašković, osnivač SDS-a “Srbi su bolesno zaljubljeni u svoje laži.” Milan Panić, srbijanski ex-premije “Srpski su intelektualci i to nažalost u velikoj većini, nacionalisti.” Mirko Kovač, srpski književnik „...čitavog života unesrećen našom srpskom stvarnošću. Sada, na kraju te drame, nisam uveren da sam mogao drugim putem da stignem do srpske propasti. A time i do svoje propasti sa idejama koje sam zastupao.“ Nacionalizam ovde sam sebe raskrinkava kao sistem u kojem nacionalista, ne mogavši da odagna zlu slutnju da će nacija neminovno propasti, igra ulogu njenog branioca od tog permanentnog raspada u koji ju je upleo sopstvenim idejama. On mrzi sopstvenu naciju, jer ona, svojom propašću, upropašćuje njegove ideje. To je sistem projekcija gde strah (u kojem su velike oči) vodi u zaslepljujuću mržnju" 1871. Srpski književnik Milan Milicević napisa: "Ne mogu naši potomci znati istinu o nama, jer je mi i ne kazujemo, nego izlažemo što nam podmiruje racun" Dobrica Čosić : „Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić, Deobe „Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić „Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić „U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina." Dobrica Ćosić "Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž..." Dobrica Ćosić https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/547927_2101831483088_1878969573_n.jpg
-Servi i Servija Servija je zastitni znak u svijetu za sve zapocete ratove ,zlocine i barbarstva Balkana zadnjih 150 godina ukljucujuci i WWI. -Servija je zemlja gdje su najintelegentniji ljudi tvorci najvecih zlocina... -Servija je zemlja koja je jedina u svijetu ,koja priznaje samo svoju historiju, koju je sama kreirala po vlastitoj potrebi i interesima gdje je laz osnova. -Servija je zemlja koja nezna svoje granice, kojoj su tudje granice draze od sopstvenih. -Servija je zemlja koja je zadnjih 200 godina uspjela da sopstvenom narodu omrzi sve druge u susjedstvu, izbrise sposobnost zivljenja sa drugim i drugacijim. -Servija je drzava na najlosijim moralnim i civilizacijskim vrijednostima sa 150 godina tradicijom bolesne ideologije "KRVI I TLA", gdje je ubiti druge cin samoodbrane i herojstva, oteti tudje nacin prezivljavanja, slagati vjestina i sposobnost, osjecati se velikim i vaznim ako te svi drugi mrze i osporavaju.. Servija je bila i ostal izvor terorizma Balkana cije su zrtve bili i sami Servi,... DUGA TERORISTICKA TRADICIJA GENOCIDNE SERVIJE KROZ HISTORIJU -Teroristicki cin ubistva Ferdinanda 28.6.1914 godine u Sarajevu iza cega je stajala teroristicka Servija s ciljem prosirenja zapadno od Drine,ovaj teroristicki cin je bio povod za izbijanje WWI.... http://www.youtube.com/watch?v=XXNdgtBMGic -Teroristicki cin ubistva vlastitog Kralja Obrenovica i njegove supruge,pocetkom 20 vijeka tacnije 1903 godine od strane teropristicke organizacije Crna Ruka,iste one koja je ubila 11 godina poslije Ferdinanda i njegovu trudnu suprugu 1914 godine u Sarajevu http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/115507/Dinastija-koju-je-Srbija-istrebila/print -Teroristicki cin ubistva Karadorda Petrovica 1817 godine,od strane rodenog mu kuma, koji ga je ubio sjekirom na spavanju.Karodorde je takode ubio svog vlastitog oca,... http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/69926/Ubistvo-Karadorda--193-godine-kasnije -Teroristicki cin ubistva hrvatskih poslanika u Beogradu 1928 godine,tadasnjoj prvoj Srbosaviji to jest parlamentu Kraljevine Srbije,Hrvatske i Slovenije (KSHS) na celu sa Stjepanom Radicem http://www.youtube.com/watch?v=sIkNWLaG9Nk -Teroristicki cin ubistva bosnjackog poslanika Mehmeda Spahe u KSHS 1939 godine http://www.youtube.com/watch?v=3oDZLaDGZvc -Teroristicki cin ubistva vlastitog premijera Srbije Zorana Djindjica 2003 godine http://www.youtube.com/watch?v=FTx8vO6lFsQ -Teroristicki cin ubistva Svedske ministice vanjnjsih poslova 2003 godine od strane srpskog teroriste Mihajlovica,koji je ubio ministricu Annu Lindh nozem u robnoj kuci na barbarski nacin,kako su to cinili kroz historiju http://www.index.hr/vijesti/clanak/annu-lindh-ubio-srbin-mihajlo-mihajlovic/161141.aspx -Teroristicki cin ubistva Ivana Stambolica od strane Slobodana Milosevica preko organa D.B (Drzavne Bezbjednosti).Srbije.Milosevic je ubio covjeka i prijetelja koji ga je doveo i uveo u politicku scenu Srbije. http://www.youtube.com/watch?v=J8k6YwInU-U -Teroristicki cin pokusaja ubistva Vuka Draskovica u nekoliko navrata od strane Milosevica i njegove sluzbe DB..http://www.youtube.com/watch?v=gGaWYORQl3I Ovo su samo neka od teroristickih djela zlocinacko genocidne Smrdije, Ovo je Servija/Slugarija utociste vizantijskih Serva/Sluga i turskih Kmetova koje naselise Turci u Bosnu, Dalmaciju i Krajinu o cemu postoje neosporni pisani dokazi,.... https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/545063_2101851203581_1022133752_n.jpgbije,
Sustina Srba je u njihovom imenu, koje izvorno znaci Sluge (Robovi), o cemu polovinom X stoljeca govori Konstantin Porfirogenet, u spisu ”De Administrando Imperio”, gdje doslovno kaze sljedece: http://img256.imageshack.us/img256/5457/srbiudai.gif ”[...] »Srbi« na jeziku Rimljana je riječ koja označava »robove«, a na tom jeziku obično se riječju »serbula« označava obuću robova, a riječ »tzerboulianoi« označava one koji nose jeftinu, siromašku obuću. http://img840.imageshack.us/img840/3528/srbiudai2.gif Srbi su to ime dobili jer su postali robovi imperatora Rimljana[...]” (Konstantin Porfirogenet, De administrando imperio, Glava trideset i druga, str. 153.) I u svim historijskim izvorima na latinskom rijec ”Srbi” se redovno prevodila kao ”Sluge”, a Srbija kao ”Sluganija”(Servia), ili ”zemlja Sluga”LOOOOOL… http://etc.usf.edu/maps/pages/6700/6738/6738.htm Kao Sluge su dovedeni na Balkan (od strane rimskog cara Heraklija), kao Sluge su se oformili kao narod i to bezobzirno plagirajuci koga su stigli.Ako se objektivno sagleda njihov razvoj kao naroda vidi se i vise nego jasno, da osim spektakularnog imena ”Sluge” nicega originalnog kao narod nemaju.Strani uticaji i uticaji nesrpskog, pardon, nesluganskog starosjedilackog stanovnistva na etnogenezu Sluga su jedino sto imaju, i opet tvrde da je sve pod nebeskom kapom njihovo, slugansko. To i mape imena zemlje SERVIE kako se zvala zemlja gdje su zivjeli Servi Ovo su fakti koji su se krili zadnje stoljece naturajuci lasnu historiju kroz mitologiju http://www.probertencyclopaedia.com/cgi-bin/smaps.pl?keyword=servia Pa, dokle, ljudi moji?! Cak i danasnje sluge, koje su do juce bili Bosnjaci, Hrvati, Crnogorci…niposto ne zele da se toga sjecaju, jer tako su i nastali kao narod, kao konglomerat razlicitih naroda i nista vise.Tome je nedvojben dokaz cinjenica da u citavoj historiji nisu bili u stanju producirati bilo sta originalno, pa cak ni svoje ime, jer ime ”Sluge” je univerzalno i koristi ga svaki narod na svijetu da bi definirao one koje su potcinjeni nekome..Kada se usporede sa npr. Bosnjacima, koji su jedini narod u Evropi sa originalnim kulturnim spomenicima (steccima), kako je lijepo vec odavno zapazio M. Krleza, hvata ih neizljeciva zavist i na sve nacine pokusavaju pokrasti i prisvojiti ono sto nikada nije bilo njihovo, jer to je nacin na koji Sluge mogu jedino opstati, kradjom tudjeg, prijevarama i zlocinom. Kada bi nekome od danasnjih Sluga dali zadatak da napise knjigu pod naslovom ”Moj pradeda nije bio Srbin”, pokusali bi na sve moguce nacine da ”dokazu” da to nije istina, da su pecinski ljudi redom bili Srbi (istom revnoscu kojom ”dokazuju” to isto za Bosnjake, Hrvate, Crnogorce itd…), jer kako ce biti da Srbi nisu nastali od Srba, nemoguce. I to je upravo tacka iz koje potice njihovo cjelokupno ludilo.Kada jednoga dana shvate da sami Srbi nisu nastali od Srba, uvidjet ce konacno koliko su smijesni, pateticni i nadasve glupi. Nesrpski (ilirski) naziv ”njihove” drzave ”Raska”, nesrpska (avarska) titula vladara ”zupan”, nesrpska vjera krscanstvo (pokrsteni od strane Nesrbina, vidi pod ”Heraklije”), malo poslije toga nesrpska (bizantijska) vjera pravoslavlje, nesrpska (bugarska) ekavica, nesrpsko (bugarsko) pismo cirilica,, nesrpski (slavenski) jezik. Sve sto prakticno imaju originalno kao cinilac u procesu njihovog nastanka jeste njihovo ime ”Sluge”, a znamo svi koliko je to originalno ! Citava historija Sluga govori samo o njihovim gospodarima, prvo je to bio Rim, potom Bizantija, pa Bosna, pa Turska, Pa Njemacka… U zadnjih stotinjak godina Sluge su ostavljene bez gospodara, i kao takvi zapali su u masovnu psihozu, samobmanivanje i zlocin.Koliko su samo ogrezli u samoobmanivanju, pokazuju brojne cinjenice navedene ovdje.Npr.Sluge bezocno lazu sami sebe dan i noc da su jedini branili ”krscansku Evropu” od Turaka, ali nikada ih necete cuti da govore o bici na Nikopolju gdje je na jednoj strani bila vojska ”krscanske Evrope”najjaca do tada ikad skupljena, a sa druge Turci i Srbi (Sluge) i tako Turci i Srbi (Sluge) na celu sa Stefanom Lazarevicem poklase na Nikopolju najjacu vojsku ”krscanske Evrope” i to tako zestoko da se u narednih 300 godina nije oporavila.Ili, kada se lazu da je Marko Kraljevic bio ”najveci borac protiv Turaka”, a kraljevic Marko u stvari bio turski vezir… http://www.youtube.com/watch?v=D9LfbOa-eso
Turci Serve kao kmetove, Vlahe, za vrijeme svoje imperije dovedose iz Servije u Bosnu, Dalmaciju i Krajinu, oni postadose Nacertanijski Servi a za vrijeme prve Srboslavije KSH, otese nam zemlju kroz dvije Srboslavije. Devedesetih godina, potomci Kmetova i Vlaha digose balvan revoluciju istom ideologijom Krvi i Tla. Pokusase napraviti novu etnicki cistu Servoslaviju.Turci su krivi za to sto nam dovedose kmetovsko smece i opoganise nasu lijepu Bosnu, Dalamciju i Krajinu.Servija je imala vise kmetovskih staleza, Sebar Sebar je bio zavisni seljak u srednjovjekovnoj srpskoj državi. Sebar je morao gospodaru (vladaru, vlastelinu ili crkvi) da daje nekoliko vrsta rente. Prema vrsti odnosa i posla kojim su se bavili sebri se dijele na: merophe, vlahe, obrtnici, sokalnike (posluga) i otroke (robove). U Dušanovom zakoniku precizno je određen pravni položaj sebara. U starim dokumentima pojam sebar je označavao i prostog, neukog čovjeka. 1 Meropah 2 Vlah 3 Sokalnik 4 Otrok Meropa Meropah je bio zavisni seljak u srednjovjekovnoj Srbiji. Meropahe su nazivali i Serblji, zemljani ljudi, ljudi vlastelisci. Bili su obvezni raditi za svog gospodara i da mu daju naturalnu rentu. U Dušanovom zakoniku određene su obveze meropaha: raditi za gospodara 2 dana sedmicno, da mu kose sijeno, okopavaju vinograd, da godišnje daju "carevu perpera" (novac) i da im se ništa više preko zakona ne oduzima. Meropa nije smio napustiti zemlju koju je obrađivao. Međutim, Zakonik im omogućuje da se sude s gospodarom i kraljem ukoliko su zahtjevi gospodara glede rada i davanja veći no što je to propisano. Vlah U srednjovjekovnoj srpskoj državi vlasima se naziva nomadsko stanovništvo koje se bavilo stočarstvom Dušanov zakonik spominje obveze vlaha (kao i Zakonik cetinjskih vlaha). Vlasi tokom vremena postaju društveni sloj koji ima poseban tretman, nije opterećen feudalnim daćama, već plaća određeni godišnji porez. Povlačenjem dijela srpskog življa ispred Turaka u XV v.. u hrvatske krajeve, te uvećanjem broja Srba koji postaju dominatno stanovništvo u Dalmaciji i njenom zaleđu, kao i istočnoj Slavoniji, i stvaranjem Vojne krajine proširio se naziv Vlasi, za Srbe u Vojnoj krajini. U vrijeme turskih ratova i okupacije Vlah je uvredljiv naziv za Srbina, odnosno, pravoslavca. Ovaj pojam ne treba miješati sa: nazivom za omanju skupinu naroda romanizovanog porijekla, koje se bavi stočarenje, Vlasima. Također, stanovništvo romanskog podrijetla u dalmatinskim gradovima nazivalo je brdske pastire i seosko stanovništvo, Vlasima. Sokalnik Sokalnici su bili obrtnici. Otrok Otrok je bio rob u srednjovjekovnoj srpskoj državi. Otroci su bili svojina koju je gospodar mogao otuđiti. Prema Dušanovom zakoniku otrok - kršćanin nije mogao biti prodan nehrišćaninu. Otroci su bili nasljedna svojina, ali se nisu mogli pokloniti kao miraz. Vremenom otroci postaju Meropsi, zavisni seljaci; dobivaju zemlju na uživanje sa svim ostalim obavezama koje ispunjavaju prema svom gospodaru. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D1%80
"Srbi su narod bez zakona i bez vjere. To je narod razbojnika i terorista." (Izjava Žaka Širaka, predsjednika Francuske, za ručkom, juna 1995. povodom sastanka sefova vlada država članica EU) "Mi bi smo trebali da Srbiju osudimo na karantin, sve dok se virus koji ona nosi ne izbriše."(David Gompert, stariji direktor za Europu u Savjetu za nacionalnu bezbjednost u vrijeme Bushove administracije, casopis Foreign Affairs, jul-avgust 1994) ”Uostalom, bosanski Srbi su za nas uvijek bili i ostali samo banda razbojnika i ubica." (Johan Fritz, direktor bečkog dnevnika Die Presse, direktor Međunarodnog Instituta za Štampu) ”Srbija, je nesumnjivi agresor, trebalo bi da bude prisiljena UN rezolucijom da snosi čitav teret reparacija." (Josif Brodski, ruski jevrejski pjesnik-disident, Nobelovac, u dnevniku International Herald Tribun, 05. 08.1993.) ”Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva."(Toni Blair, bivsi britanski premijer, 1999) "Predlažem da se srpskoj dijeci zabrani u školama učenje srpske nacionalne poezije." (prof. dr Rolf-Dieter Kluge, direktor slavističkog seminara Univerziteta Tibingen, na okruglom stolu Univerziteta u Tibingenu, 1997) „Trebalo bi da bombardujete Srbe”. (Papa Ivan Pavle Drugi – Riječi upućene predsijedniku Klintonu tokom javnog pojavljivanja u Denveru ) „Srbi nisu naročito pametni”… „Srpska dijeca se više neće smijati”. (Lorens Inglberger, bivši državni sekretar SAD) „Srbi trguju ljudskim organima svojih žrtava kako bi obezbijedili novac za svoj rat… Trebalo bi da đavolski bombardujemo Beograd” (Pol Džekson, urednik lista „Kalgari san”, u izjavi za Fani star, 13. oktobar 1992) „Srbe treba baciti na koljena”.(Klaus Kinkel, Njemački ministar inostranih poslova, izjava 27. maja 1992) ”Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu„. (Helmut Kol, Njemački kancelar, početkom 1998) ”Voditi će mo protiv Srba rat – diplomatski, ekonomski, politički, propagandni i psihološki„. (Džejms Bejker, državni sekretar SAD, na američkoj TV, jun 1992 “Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” Dobrica Ćosić: clan SANU, u svom romanu "Deobe http://www.youtube.com/watch?v=tKEe2lusouw