|

Vasić: Ako Lajčak ukine svoje odluke SNSD će učestvovati u formiranju Vijeća ministara

Vasić: Ako Lajčak ukine svoje odluke SNSD će učestvovati u formiranju Vijeća ministara
0
F
FENA
15.11.2007. u 16:34
0
komentara
0

dijeljenja
Vasić: Ako Lajčak ukine svoje odluke SNSD će učestvovati u formiranju Vijeća ministara
Generalni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić izjavio je danas u Sarajevu da će ova stranka preći u opoziciju ako visoki predstavnik za BiH ne ukine ili ne izmijeni odluke o promjeni načina glasanja u Vijeću ministara BiH i u državnom parlamentu.
Vasić je ponovio već poznati stav svoje stranke da su najnovije odluke visokog predstavnika generirale aktuelnu političku krizu u BiH u kojoj predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić nedavno podnio ostavku.

„Ako visoki predstavnik ukine ove odluke mi ćemo učestvovati u formiranju Vijeća ministara i predlaganju mandatara“, kazao je Vasić.

Ove stavove SNSD-a on je prezentirao danas članovima Predsjedništva BiH kao predstavnik jedne od niza stranka s kojima se članovi državnog predsjedništva, nakon ostavke Nikole Špirića konsultuju u vezu s imenovanjem novog mandatara.

Vasić je još kazao da BiH nije u vještačkoj političkoj krizi, krizi izazvanoj pitanjem Kosova ili drugim stvarima.

„Stavovi SNSD-a će ostati nepromijenjeni, bez obzira na to kako se riješi pitanje Kosova. Vezano za odluke visokog predstavnika mi nećemo mijenjati stavove ni nakon eventualnih izbora koji bi došli poslije normalne procedure u BiH“, riječi su Rajka Vasića.

Političke izjave na osnovu kojih građani BiH sve više strahuju i od mogućnosti ugrožavanja mira u zemlji, Vasić je prokomentirao riječima: „Bosna je mirna. Katastrofične i kataklizmične izjave ne doprinose nikome u BiH, ni kolektivitetima ni pojedincima. To što postoji kriza vlade nije propast svijeta“.

Stavove pojedinih stranka koje misle da su vanredni izbori način za razrješavanje političke krize u zemlji, Vasić je prokomentirao riječima da bi njegova stranka iz tih izbora izašla i mnogo jača pa bi drugi trebalo da vide da li su vanredni izbori u političkom interesu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.