|

Vanredna sjednica Vijeća ministara o problemu izdavanja pasoša: Preduzeti hitne mjere

Vanredna sjednica Vijeća ministara o problemu izdavanja pasoša: Preduzeti hitne mjere
7
Klix.ba
16.2.2017. u 16:41
29
komentara
7

dijeljenja
Vanredna sjednica Vijeća ministara o problemu izdavanja pasoša: Preduzeti hitne mjere Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH danas je na vanrednoj sjednici, uz prihvaćene sugestije iz Mišljenja Ministarstva finansija i trezora BiH, usvojilo Informaciju IDDEEA-e o načinu rješavanja naslijeđenih problema u vezi sa štampanjem pasoških knjižica u Bosni i Hercegovini.
Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine dužna je u okviru svog zakonskog mandata, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, preduzeti raspoložive hitne mjere radi omogućavanja prava na slobodu kretanja građana BiH u skladu s Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, a sve u cilju zaštite općeg interesa radi sprečavanja nesrazmjernih posljedica koje bi mogle nastupiti.

Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH će obavijestiti Sud Bosne i Hercegovine, Ured za razmatranje žalbi, Pravobranilaštvo Bosne i Hercegovine i Agenciju za javne nabavke o Informaciji (s mišljenjem Ministarstva finansija i trezora) i donesenim zaključcima.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na vanrednoj sjednici, prihvatilo je ostavku Edima Nesimija na dužnost direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA).
Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...