{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vandali uništili mobilijar u sarajevskom parku Jezero

F
15.6.2012. u 15:47
0
8
Vandali uništili mobilijar u sarajevskom parku Jezero
0
Vandali uništili mobilijar u sarajevskom parku Jezero
Foto: Arhiv/Klix.ba
Uposlenici općinske Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove su s predstavnicima Komunalnog preduzeća "Park" prilikom obilaska parka "Jezero" danas uočili da su nesavjesni pojedinci uništili sve što im je došlo pod ruku.
Najveća šteta je nanesena parkovskim klupama čija je konstrukcija potpuno uništena, ali vandali se nisu zaustavljali na klupama te su krenuli uništavati i krasti kante za otpatke, dječiji mobilijar, štafle...

Devastirana je i žičara - uništen je lanac i skinuta korpa, koja je krasila park. Osim ovih šteta uništeno je i više stabala, s kućice za alat skinuti su željezni dijelovi...

Popravljanje i obnova polomljenih i često devastiranih rekvizita za igru i zabavu, parkovskih klupa, korpi za smeće, drveća, cvijeća, zelenih površina od nesavjesnih građana postali su uglavnom konstantan posao uposlenika preduzeća "Park".

Pričinjena šteta iznosi nekoliko hiljada maraka, ali najviše zabrinjava činjenica da su primjeri ovakvog odnosa prema zelenim i rekreativnim površinama svake godine gotovo u istom periodu prisutni na ovom lokalitetu.

Kako bi se spriječile ili umanjile ovakve vandalske akcije pojedinaca prema javnom građanskom dobru, savjesni građani svojim prijavama nadležnim organima mogu doprinijeti da se počinioci pronađu i kazne, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: