{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vandali u naselju Otoka uništili mlada stabla

13.6.2013. u 12:23
0
55
Vandali u naselju Otoka uništili mlada stabla
0
Vandali u naselju Otoka uništili mlada stabla
Mada radnici preduzeća "Park" sadnjom novih stabala pokušavaju obogatiti i oplemeniti sarajevsko zelenilo i zelene površine, ipak pojedinci svojim neprimjerenim i vandalskim odnosom "na svoj način" i dalje umanjuju i narušavaju taj doprinos.
Ovaj put u ulici Ilije Engela na Otoci uništen je drvored, u kojem su polomljena, tačnije pilom presječena dva mlada stabla prunusa (sremze). Naime, za sada nepoznati počinioci u naselju Otoka, u blizini trolejbuskog stajališta u potpunosti su odsjekli dva mlada stabla, u drvoredu zasađenom prije sedam godina.

Uništavanjem, tačnije sječom stabla prunusa, čije krošnje su nedavno olistale, uništena je i cjelokupna slika drvoreda u kojemu su se ona nalazila. Osim toga prema slicu koju su radnici preduzeća "Park" jučer zatekli na licu mjesta jasno je vidljiva namjera za sada nepoznatog počinioca da stabla u potpunosti uništi odnosno posiječe, tako što ih je pilom u predjelu stabla (debla) neposredno iznad zemlje prerezao u cjelosti.Radnici "Park" odmah su evidentirali štetu na stablima i o svemu obavijestili eko redare, koji su također izašla na teren, sačinili zapisnik, te od stanara obližnjih zgrada pokušali saznati više informacija o tome jesu li uočili počinioce.

Materijalna šteta na drvoredu u ovom momentu je nadoknadiva, ali zabrinjava činjenica i dalje prisutnog destruktivnog odnosa pojedinaca prema zelenilu i drveću, posebno što je vrlo vidljiva namjera samog počinioca da stabla uništi, posiječe i kao takva ostavi na zelenoj površini.

Stoga i ovaj put, kao i što je to činilo i ranije, preduzeće "Park" apeluje na sve građane Kantona Sarajevo, korisnike naših usluga i ljubitelje zelenila da čuvaju i štite zelene površine, drveće i cvijeće u cilju ljepšeg i ugodnijeg ambijenta življenja svih nas.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: