{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Valentin Inzko na javnoj debati o zaštiti okoliša i turizmu

F
17.6.2010. u 07:00
0
0
Valentin Inzko na javnoj debati o zaštiti okoliša i turizmu
0
Valentin Inzko na javnoj debati o zaštiti okoliša i turizmu
Valentin Inzko (Foto: Reuters)
Specijalni predstavnik EU Valentin Inzko danas će posjetiti Prijedor i održati javnu debatu pod nazivom “Postoji samo jedan pravac za Bosnu i Hercegovinu - izgradnja prosperitetnog i demokratskog društva u srcu Evrope“.
Debata u Prijedoru fokusirat će se na pitanja zaštite okoliša i turizma.

Posjeta specijalnog predstavnika Inzka Prijedoru je sedma u nizu posjeta općinama širom Bosne i Hercegovine i predstavlja dio kampanje EUSR-a za komuniciranje s javnošću, koja će trajati do polovine jula.

Cilj ovih debata je da naglase pozitivan uticaj koji proces evropskih integracija može imati na svakodnevni život građana i da unaprijedi debatu o ovom procesu širom BiH. Ove debate se bave ključnim pitanjima za građane, uključujući i otvaranje novih radnih mjesta, vladavinu prava, borbu protiv kriminala i korupcije, poljoprivredu, probleme mladih i obrazovna pitanja.

Bosanskohercegovački građani još uvijek nisu u mogućnosti da uživaju u prednostima većeg nivoa integracije, kao što su otvaranje novih radnih mjesta, bolji kvalitet javnih usluga i poboljšanje životnog standarda zbog sporog tempa implementacije reformi potrebnih za evropske integracije.

Debati u Prijedoru prisustvovat će i češki ambasador u BiH Tomas Szunyog.

Tokom svoje posjete Prijedoru, specijalni predstavnik EU Valentin Inzko će gostovati na Radio Prijedoru i posjetiće Nacionalni park “Kozara“, saopćeno je iz OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: