Javna debata
0

Inzko u posjeti Derventi

FENA
Valentin Inzko
Valentin Inzko
Specijalni predstavnik EU Valentin Inzko posjetit će danas, 18. maja, gdje će govoriti na javnoj debati "Za BiH postoji samo jedan pravac – izgradnja prosperitetnog i demokratskog društva u srcu Evrope".
Posjeta Derventi predstavlja dio kampanje komuniciranja s javnošću Ureda specijalnog predstavnika EU i četvrtu u nizu posjeta općinama u BiH koje će specijalni predstavnik EU Valentin Inzko realizirati do jula.

Namjera specijalnog predstavnika EU jeste da naglasi pozitivan uticaj koji proces integracije u EU može imati na svakodnevni život kao i da ojača debatu o ovom procesu na teritoriji cijele zemlje.

Debati u Derventi prisustvovat će i slovački ambasador u BiH, Miroslav Mojžita.

Javne debate su već održane u Zenici, Širokom Brijegu i Banjoj Luci, a tokom naredna dva mjeseca bit će organizirane u još šest općina: Pale, Trebinje, Bijeljina, Doboj, Mostar i Prijedor.

Debate će se fokusirati na otvaranje novih radnih mjesta, vladavinu zakona, borbu protiv kriminala i korupcije, poljoprivredu i pitanja mladih i obrazovanja.

Inzko i Mojžita medijima će se obratiti prije početka javne debate, u 14.30 sati u prostorijama Centra za kulturu u Derventi, saopćeno je iz OHR-a.