|

Valentin Inzko: Građani Bosne i Hercegovine će prevladati

Valentin Inzko: Građani Bosne i Hercegovine će prevladati
28
Klix.ba
19.9.2016. u 15:23
39
komentara
28

dijeljenja
Valentin Inzko: Građani Bosne i Hercegovine će prevladati Foto: Arhiv
Sigurno i pravedno društvo se može graditi "jedino ukoliko izabrani lideri usmjere svu svoju energiju na praktične i komplicirane probleme koje treba rješavati i na pozitivne i konstruktivne stvari koje treba uraditi", rekao je danas visoki predstavnik Valentin Inzko.
Visoki predstavnik se obratio prisutnima tokom komemoracije održane na Prokoškom jezeru, povodom obilježavanja helikopterske nesreće u kojoj je prije 19 godina smrtno stradalo 12 zvaničnika OHR-a i UN-a.

"Okupili smo se danas ovdje da odamo počast našim hrabrim kolegama, a ovom prilikom želim javno ponoviti opredjeljenje međunarodne zajednice da podrži Bosnu i Hercegovinu“, rekao je visoki predstavnik.

"I dalje ćemo činiti sve što je u našoj moći da pomognemo građanima ove zemlje. I dalje ćemo nastaviti ulagati napore čak i ukoliko nam retorika i politika koje pozivaju na podjele i oslanjaju se na prošlost odvuku pažnju, mi znamo šta je naša misija i znamo koji je naš cilj: budućnost ove zemlje. I dalje ćemo raditi jer, na kraju, uprkos svakom izazovu, uprkos svakom zastoju, građani Bosne i Hercegovine će prevladati. Oni će izgraditi pravedno društvo, oni će izgraditi sigurnu i savremenu demokratiju. A mi ćemo im u tome pomoći", zaključio je Inzko.
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...