BiH
0

Uzrok sudara tramvaja bit će poznat sutra, ogromna šteta na vozilima

Piše: A. U.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Uzrok tramvajske nesreće kod Tehničke škole u Sarajevu bit će poznat sutra, uviđaj je završen, a jedan od tramvaja koji su učestvovali u sudaru prevezen je u Remizu GRAS-a dok se drugi, na kojem je pričinjena veća materijalna šteta, još uvijek nalazi na šinama prema Željezničkoj stanici.

Današnja nesreća uznemirila je putnike koji su se u trenutku sudara nalazili u tramvajima, ali i ostale građane Sarajeva. Kako je za TVSA rekao Jusuf Bubica, ministar saobraćaja KS, ne pamti se slična nesreća u posljednjih 50 godina.

Iako će zvaničan uzrok nesreće u kojoj je povrijeđeno više od 50 osoba biti saopćen sutra, spekulira se da su zakazale skretnice ka Željezničkoj stanici. Jedina što se za sada zna sigurno je da je na vozilima pričinjena ogromna materijalna šteta.

Na svu sreću, putnici su zadobili lakše tjelesne povrede i svi su blagovremeno zbrinuti.

"U KCUS je primljen 31 putnik, kojima su konstatovane povrede u vidu fraktura, kontuzija, posjekotina i udaraca. Niko nije životno ugrožen, troje će ostati na opservacijama, dok su ostali pušteni kućama", izjavila je za Klix.ba glasnogovornica KCUS-a Selma Mulić.

Dio putnika je prevezen i u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

"Primili smo 24 osobe, među kojima i jedno dijete. Svi su lakše povrijeđeni, a jedno dijete je zbog povreda glave prevezeno u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Svi naši ljekari su mobilizovani i pomažu pacijentima", izjavila je ranije za portal Klix.ba Jasna Dučić iz Opće bolnice.

Nesreća je prouzrokovala blokadu tramvajskog saobraćaja, kao i gužve na cestama. Tramvaji su saobraćali na relaciji Ilidža - Čengić Vila, a nakon uklanjanja tramvaja je uspostavljeno normalano odvijanje saobraćaja na relaciji Ilidža-Baščaršija i Baščaršija-Ilidža, dok saobraćaj prema Željezničkoj stanici još uvijek ne funkcionira.