{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uživajte u reli vožnji Grbavica - Kovačići

S
24.1.2011. u 21:00
0
56
Uživajte u reli vožnji Grbavica - Kovačići
0
Više naših čitatelja obratilo nam se u rubrici Građani pitaju, Sarajevo-x.com odgovara žaleći se na ogromne rupe na cesti u Zagrebačkoj ulici, u sarajevskom naselju Kovačići, kod zgrade OHR-a, koje su nakon radova na tom dijelu ceste iza sebe ostavili radnici KJKP Vodovod i kanalizacije.
Opšte poznata je stvar da vožnja sarajevskim ulicama već godinama izgleda kao reli utrka, ili u ljetnim danima vožnja safarijem, o čemu svjedoči i novi problem na cesti u Zagrebačkoj ulici, kod zgrade OHR-a.

Cesta je na tom dijelu potpuno uništena, a vozači imaju velikih problema sa prolaskom, jer su rupe duboke i nekoliko desetina centimetara pa je mogućnost oštećenja zaista velika.

Ništa lakše nije ni pješacima, koji svakog dana rizikuju da budu "okupani" vodom obogaćenom blatom i soli za posipanje cesta.

Kako nam je rečeno u Direkciji za ceste Kantona Sarajevo, oni su upoznati sa slučajem i jutro su proslijedili dopis Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, koja bi trebala izaći na teren, utvrditi stanje i izdati nalog izvođačima radova da saniraju oštećenja i cestu vrate u prvobitno stanje.

"Radove je vršilo KJKP Vodovod i kanalizacije, koje je trebalo vratiti cestu u prvobitno stanje. Pošto je riječ o prokopu, Direkcija ne može izdati nalog pa je stoga slučaj proslijeđen Kantonalnoj inspekciji koja može izdati nalog. Troškove sanacije snosit će izvođač radova", rečeno nam je u Direkciji za ceste KS.

Odgovor smo pokušali dobiti i u Inspekciji, ali su inspektori cestovnog prometa bili nedostupni za razgovor do trenutka objavljivanja teksta.

Iako je većina Sarajlija naviknuta na ovakvo stanje, to ne može i ne smije biti opravdanje izvođačima radova da iza sebe ostavljaju ovakvo stanje na cestama. Očekujemo brzu reakciju nadležnih organa i sanaciju ceste kako bi vozači mogli normalno prolaziti svojim automobilima bez straha da će ispred sebe ugledati vlastiti točak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: