|

Uživajte u reli vožnji Grbavica - Kovačići

Uživajte u reli vožnji Grbavica - Kovačići
0
S
Piše: A. Karadža
24.1.2011. u 21:00
56
komentara
0

dijeljenja
1/4 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
2/4 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
3/4 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
4/4 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Više naših čitatelja obratilo nam se u rubrici Građani pitaju, Sarajevo-x.com odgovara žaleći se na ogromne rupe na cesti u Zagrebačkoj ulici, u sarajevskom naselju Kovačići, kod zgrade OHR-a, koje su nakon radova na tom dijelu ceste iza sebe ostavili radnici KJKP Vodovod i kanalizacije.
Opšte poznata je stvar da vožnja sarajevskim ulicama već godinama izgleda kao reli utrka, ili u ljetnim danima vožnja safarijem, o čemu svjedoči i novi problem na cesti u Zagrebačkoj ulici, kod zgrade OHR-a.

Cesta je na tom dijelu potpuno uništena, a vozači imaju velikih problema sa prolaskom, jer su rupe duboke i nekoliko desetina centimetara pa je mogućnost oštećenja zaista velika.

Ništa lakše nije ni pješacima, koji svakog dana rizikuju da budu "okupani" vodom obogaćenom blatom i soli za posipanje cesta.

Kako nam je rečeno u Direkciji za ceste Kantona Sarajevo, oni su upoznati sa slučajem i jutro su proslijedili dopis Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, koja bi trebala izaći na teren, utvrditi stanje i izdati nalog izvođačima radova da saniraju oštećenja i cestu vrate u prvobitno stanje.

"Radove je vršilo KJKP Vodovod i kanalizacije, koje je trebalo vratiti cestu u prvobitno stanje. Pošto je riječ o prokopu, Direkcija ne može izdati nalog pa je stoga slučaj proslijeđen Kantonalnoj inspekciji koja može izdati nalog. Troškove sanacije snosit će izvođač radova", rečeno nam je u Direkciji za ceste KS.

Odgovor smo pokušali dobiti i u Inspekciji, ali su inspektori cestovnog prometa bili nedostupni za razgovor do trenutka objavljivanja teksta.

Iako je većina Sarajlija naviknuta na ovakvo stanje, to ne može i ne smije biti opravdanje izvođačima radova da iza sebe ostavljaju ovakvo stanje na cestama. Očekujemo brzu reakciju nadležnih organa i sanaciju ceste kako bi vozači mogli normalno prolaziti svojim automobilima bez straha da će ispred sebe ugledati vlastiti točak.
Prijavi grešku


Komentari (56)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...