Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mjesec dana nako clanka informisao sam se u Italiji u policiji i kazu da nema nikakvog dogovora sa Bosnom. Zna li ko da li/kad ovo stupa na snagu ili se pise samo da bi se pisalo? Jedino nasa nije priznata od svih ex-yu drzava.
"Vlasnik bh. vozačke dozvole zamjenjuje svoju vozačku dozvolu bez polaganja ispita samo ako je stanovnik Italije manje od četiri godine u trenutku podnošenja zahtjeva za zamjenu." Pa kako kad moras imat 5 godina boravka u Italiji da bi trazio stalni boravak? :O
@adointerista Moras imati 5 godina boravka da bi mogao zatrazit stalni boravak odnosno Carta di soggiorno,,ali ako imas permesso di soggiorno mozes trazit zamjenu vozacke,vazi za sve one koji su manje od 4 godine rezidenti u italiji
po tvom znaci ko ima Permesso na dvije godine moze dobit vozacku i mozda ako mu ne produze vise i vratit se u Bosnu a neki sto su 10 godina u Italiji i imaju stani boravak i ostace mozda jos 30 godina u Italiji ne mogu zamijenit? Prema Sporazumu, ugovorne strane priznaju uzajamno, u svrhu zamjene, važeće vozačke dozvole u korist njihovih vlasnika koji stiču stalni boravak na teritoriji druge zemlje. Vozačka dozvola, koju su izdala nadležna tijela jedne od ugovornih strana, prestaje važiti na teritoriji druge strane godinu dana nakon što njen vlasnik stekne pravo stalnog boravka na teritoriji druge ugovorne strane. A vozacka vec prvu godinu ne vazi iako nemas stani boravak.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A STA JE SA SLOVENIJOM KAKVA JE TO NAKARADNA DRZAVA BIH ZASTO JOS NE POTPISUJETE SPORAZUM SA SLOVENIJOM MASA NARODA KOJA DODE IZ BOSNE U SLOVENIJU MORA PONOVO NAKON 1 DANA POLAGATI PONOVO VOZACKI ISPIT I TO SASVIM NEPOTREBNO GLEDAJUCI NA TO DA OVDJE NISTA NIJE DRUGACIJE NEGO U AUSTRI ILI NJEMACKOJ SKOJOM BIH IMA POTPISAN SPORUZUM.
grazia
Fino, prvo Njemacka, pa Danska, pa Italija. Lijep potez ;)
Jebi je, ni auta ni vozacke. kad su kurve iz srednje mladje od mene vozale auta i jos im babo uzme i auto da se mogu moderno jebavat. Hej zivote neispravni dzojstiku.
zato se izboris sam za sebe Nije svima zivot na izvolite 😉 sakupljas i imat ce moras se boriti nemoj gledati druge sto im babo kupuje i placa gledaj sebe i pocni od necega
Hahahha, dobar, al brate vala ako uspijem u zivotu sto ne bih i ja dijetu kupio auto ako mogu
PRIKAŽI ODGOVORE (1)