Proslava na Trgu Krajine u B. Luci
0

Uz vatromet i pjesmu dočekana Pravoslavna Nova godina

Piše: D. T.
Foto: G. ./Klix.ba
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Više hiljada ljudi sinoć je tradicionalno na banjalučkom Trgu Krajine, uz pjesmu i vatromet, dočekalo Pravoslavnu Novu godinu.

Novogodišnji program počeo je u 20 sati, a okupljene su zabavljali banjalučka pjevačica Maja Tatić, In band, Krajiški trubači, te zvijezda narodne muzike Marinko Rokvić.

I ovogodišnju proslavu dočeka Prvoslavne Nove godine u gradu na Vrbasu organizovao je banjalučki Kulturni centar Banski dvor, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 48.000 KM. Kao i svake godine okupljenima na Trgu Krajine obratio se gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović, koji je sugrađanima poželio sretnu Novu godinu.

Banjalučani, sa kojima smo sinoć razgovarali na glavnom gradskom trgu, bili su složni u željama da je zdravlje na prvom mjestu.

"Kako onima koji Novu godinu proslavljaju po starom kalendaru, tako i svima drugima od srca želim zdravlje i sreću, jer sve ostalo je u ovim ludim vremenima suvišno", rekao nam je Goran Jeremić, koji je sa suprugom prisustvovao dočeku Pravoslavne nove godine u Banjoj Luci.

Tokom sinoćnje proslave, Banjalučka pivara građanima je točila besplatno Nektar pivo, dok je preduzeće Aquana po popularnim cijenama pripremalo specijalitete sa roštilja.