"Uljepšajmo naš grad"
0

Uz radnu akciju i pjesmu otvoren park na Alipašinom Polju

Piše: Adisa Pobrić
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Najmlađi stanovnici Alipašinog Polja s oduševljenjem su se spuštali niz tobogane, ljuljali na ljuljaškama i igrali na klackalicama u obnovljenom parku u A fazi. Od danas oni ponovo imaju priliku da uživaju u dječijim radostima na otvorenom ispred svojih domova, a sve zahvaljujući akciji "Uljepšajmo naš grad", koju je pokrenuo sarajevski radio RSG 1.

U proteklom periodu građani su kandidovali lokacije za rekonstrukciju, a u prvoj fazi projekta odabran je ovaj lokalitet. Akciju obnove su pomogli UniCredit banka i Općina Novi Grad, a počasni pokrovitelj je Grad Sarajevo.

Na ceremoniji otvaranja parka upriličeno je druženje mališana iz vrtića i škola, kao i roditelja, a najveća dilema bila je šta im je draže za igru, tobogani, klackalice ili ljuljaške.

Za muzički dio zabave u suncem okupanom parku zadužen je bio omiljeni dječiji voditelj Lilo Hadžijamaković, koji je sa djecom pjevao i plesao uz hitove s novog albuma, a da djeca ne bi bila žedna obezbijeđen je i štand s napicima.

I dok su se najmlađi zabavljali uz "LiloLand", "Hoki poki" i druge pjesme, predstavnici institucija koje su podržale projekat posadili su dvije sadnice i najavili da se ovdje neće stati sa obnovom prostora za dječiju igru i unapređenjem kvaliteta života.

Generalni direktor RSG radija Adnan Osmanagić poručio je na kraju: "Mi smo uspjeli uraditi što smo planirali, ostalo je na vama. Nadamo se da ćete čuvati ovaj park".

Veselu manifestaciju mnoštvo znatiželjnih građana pratilo je s osmijehom i s prozora okolnih zgrada.