{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoreno dječije igralište u naselju Otoka u Sarajevu

F
24.9.2012. u 15:48
8
2
Otvoreno dječije igralište u naselju Otoka u Sarajevu
8
Otvoreno dječije igralište u naselju Otoka u Sarajevu
Svečanom ceremonijom puštanja balona danas je otvoreno obnovljeno dječije igralište u naselju Otoka, a realizatori ovog projekta su Općina Novi Grad Sarajevo, portal Ringeraja.ba i KJKP "Park".
"Obezbjeđenjem prostora za igru, rast i razvoj djece stvaramo uslove za zdravije odrastanje naših najmlađih. Aktivnijem uključenju i partnerstvu društvene zajednice u ovakve projekte doprinosimo poboljšanju uslova života svih nas", rekao je načelnik Aner Šuman apelujući na čuvanje i zaštitu parkovskog mobilijara na dječijim igralištima i parkovima.

Dječije igralište se sastoji od mobilijara odnosno klackalica, njihalica, ljuljački i kućice za igru, obnovljen postojeći pješčanik,urađeno farbanje postojećih klupa i postavljene korpe za otpatke.

Tim povodom uručena je i zahvalnica v.d. načelnika Općine Novi Grad Aneru Šumanu, direktoru KJKP Park Mustafi Resiću kao i drugim partnerima u ovom projektu.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 28.000 KM. Ove godine Općina Novi Grad Sarajevo je u saradnji s KJKP Parkom, sanirala 23 postojeća dječija igrališta, izvršena je potpuna rekonstrukcija igrališta na Otoci i Ali-pašinom Polju A faza, saniran je i proširen teren sportskog igrališta MZ Saraj Polje, kao i igrališta MZ Reljevo kao i drugih 15 sportskih igrališta, hortikulturno uređenje izvršeno je na 18 lokacija na području ove općine, saopćila je Pres-služba Općine Novi Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: