BiH
9

Uz drvo mira u Velikom parku cvjetnim slovima bit će ispisano ime Sarajeva

FENA
Zelena površina uz drvo mira zasađeno prije 15 godina u Velikom parku, sutra će biti preuređena u cvjetnu gredicu, u kojoj će cvjetnim slovima biti ispisano Sarajevo, kazala je Feni stručna saradnica za informisanje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Akciji u okviru koje će sezonskim cvijećem biti izrađena nova cvjetna gredica uz drvo mira, u blizini Spomen obilježja ubijenoj djeci Sarajeva, kojom se i obilježava 15 godina od njegove sadnje u Velikom parku, u organizaciji Međunarodnog centra za mir i udruženja "Sri Chinmoy" osim organizatora prisustvovat će djeca i mlade Sarajlije, te predstavnici Općine Centar, Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo.

Cvjetna gredica u Velikom parku uz drvo mira bit će zasađena sezonskim cvijećem iz "Park"-ove vlastite rasadničke proizvodnje.

"Jedan broj cvjetova posadit će i sami učesnici akcije, odnosno svi prisutni koji u petak 5. jula u 10 sati dođu u Veliki park i sadnjom cvijeća doprinesu hortikulturnoj ljepoti ovog prostora, kao i da na simboličan način još jednom pošalju poruku mira iz Sarajeva i BiH", kazala je Hamza.

Tim povodom pored stabla mira bit će postavljena i ploča s natpisom "Cvijet stabla života je mudrost, plod stabla života je mir".

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić uz zahvalnost preduzeću "Park" na podršci svim dosadašnjim akcijama i performansima Centra za mir, pozvao je građane, posebno mlade Sarajlije da u petak u 10 sati dođu u Veliki park i prisustvuju "cvjetnom ispisivanju imena glavnog grada BiH".

Prema riječima direktora Safeta Baltića, preduzeće "Park" podržat će sve akcije posebno one posvećene djeci, kao i svaku inicijativu koja će doprinijeti ljepoti Sarajeva, a tako i "Dječiju nedjelju" u septembru.